Romania va organiza pentru a doua oara in istorie CE de gimnastica. Gabi Szabo: "Este o mandrie pentru toata Romania"

Dată publicare: 23-01-2015 21:10
Dată actualizare: 26-01-2015 07:02


Gabriela Szabo

Ministrul Gabriela Szabo a declarat vineri dupa ce Romania a fost desemnata gazda CE de gimnastica din 2017, ca este o mare responsabilitate si nu concepe ca noua Sala Polivalenta din Bucuresti, de 12.000 de locuri, sa nu fie terminata.

 

"Dupa foarte multi ani, Romania va organiza Campionatele Europene de gimnastica, indiferent unde se va avea loc evenimentul, Bucuresti sau Cluj, este o mare bucurie. Este o mare veste pentru sportul romanesc si gimnastica romaneasca in particular. Va fi o mare responsabilitate pentru toti factorii ca sa organizam Europenele la standarde maxime", a spus Szabo.

Ea spune ca si pana in prezent a vorbit cu primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, in privinta noii sali polivalente, dar de acum discutiile se vor intensifica.

"Am vorbit saptamanal cu primarul Sorin Oprescu, dar de luni vom intensifica discutiile, vom face culoar la primarie astfel incat sa putem organiza aceste Europene in conditii de exceptie. Am vorbit si cu premierul Victor Ponta, s-a bucurat foarte tare si sustine organizarea, iar impreuna trebuie sa facem totul sa fie la cote maxime. Nici nu vreau sa ma gandesc ca nu vom avea sala din Bucuresti terminata la timp pentru aceasta mare competitie. Este o mandrie pentru toata Romania
", a mai spus ministrul Tineretului si Sportului.

Romania va organiza Campionatele Europene de gimnastica din 2017, a declarat, vineri, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica (FRG), Adrian Stoica, aceasta fiind a doua editie gazduita de tara noastra dupa cea din 1957, prima a competitiei. Romania a fost aleasa gazda a CE din 2017 in detrimentul Danemarcei, care si-a depus candidatura prin Odense. Comitetul Executiv al UEG se desfasoara la Lausasnne, vineri si sambata.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO