Halep, Begu si Tecau s-au calificat in optimi la Australian Open. Cu cine vor juca pentru un loc in turul urmator

Cover Halep, Begu

SIMONA HALEP vs. BETHANIE MATTEK-SANDS. Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a invins-o, vineri, cu scorul de 6-4, 7-5, pe americanca Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA, calificandu-se in optimile de finala ale Australian Open.

Evoulutia Simonei Halep a avut o scadere in setul secund, dupa ce a condus cu 5-1. Adversara ei a egalat la 5, dupa singurele doua break-uri pe care le-a reusit in acest meci, dar in cele din urma Halep s-a impus dupa o partida care a durat o ora si 32 de minute.

Halep va juca in faza urmatoare cu sportiva belgiana Yanina Wickmayer, locul 80 WTA, care a trecut, tot vineri, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3, de italianca Sara Errani, locul 14 WTA si cap de serie numarul 14.

La editia precedenta a competitiei gazduite de Melbourne Park, Simona Halep a atins faza sferturilor de finala.

Presa australiana: Halep a avut dificultati, dar forta sa si consistenta au fost decisive

Citește și
Simona Halep
SIMONA HALEP vs. KARIN KNAPP, 6-3, 6-2, la Australian Open. Halep: "A fost un meci greu. Am avut emotii inainte de start"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Presa australiana a notat, vineri, dupa ce Simona Halep s-a calificat in optimile de finala ale turneului Australian Open, ca romanca a avut dificultati in fata americancei Bethanie Mattek-Sands, dar pana la urma s-a impus datorita fortei si consistentei sale.

"Halep a fost prea buna pentru Mattek-Sands", a notat site-ul sportal.com.au, care mentioneaza ca romanca a avut dificultati spre finalul meciului cu Bethanie Mattek-Sands.

"Forta si consistenta lui Halep au fost decisive - in ciuda faptului ca romanca a avut probleme in a decide meciul in setul 2, in care a condus cu 5-2", adauga sursa citata.

"Halep a avut dificultati in a se impune in meciul cu Mattek-Sands", a scris si AFP, citata de Mediafax.

"Romanca a condus cu 5-1 in setul secund inainte de a se cufunda intr-o gaura neagra, in care adversara ei a depus eforturi pentru a reveni la 5-5. In cele din urma Halep si-a reluat bunele momente pentru a inchide partida", a adaugat sursa citata.

"Halep a rezistat la un val tarziu din partea unei inspirate pentru a ramane perfecta anul acesta si pentru a avansa in siguranta in a doua saptamana a Australian Open", a scris site-ul oficial al WTA.

"Mattek-Sands a tinut-o aproape pe Halep in primul set si, dupa ce a fost condusa cu 5-1 in al doilea, a castigat patru ghemuri la rand pentru a egala la 5. Dar ocupanta locului 3 mondial s-a regrupat la timp, a facut un nou break pentru 6-5 apoi a servit cu calm pentru meci, trimitand o ultima lovitura de dreapta in diagonala pentru 6-4, 7-5", a mai notat wtatennis.com.

Irina-Camelia Begu, in optimile de finala ale Australian Open

Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA, a invins-o, vineri, cu scorul de 6-4, 6-4, pe pe Carina Witthoft (Germania), locul 104 WTA, si s-a calificat in optimile de finala ale Australian Open, cea mai buna performanta din cariera romancei.

Begu, care pana in acest an nu a depasit niciodata turul doi al unui Grand Slam, a avut nevoie de aproape o ora si jumatate pentru a trece de germana in varsta de 19 ani.

Sportiva romana de 24 de ani va primi 240 de puncte puncte WTA si un premiu de 175.000 de dolari australieni (123.500 de euro) pentru accederea in turul 4.

In optimile de finala, Irina Begu va evolua in premiera cu sportiva canadiana Eugenie Bouchard, locul 7 WTA si cap de serie numarul 7. Bouchard a intrecut-o, tot vineri, cu scorul de 7-5, 6-0, pe Carolina Garcia din Franta, locul 36 WTA.

Horia Tecau a acces si el in optimile de finala ale Australian Open, la dublu

Perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numarul 6, s-a calificat in optimile de finala ale Australian Open, dupa ce a invins, vineri, cu scorul de 6-4, 6-2, cuplul australian Chris Guccione/Lleyton Hewitt.

Tecau si Rojer vor evolua in turul 3 al probei de dublu cu perechea castigatoare din meciul Eric Butorac/Sam Groth (SUA/Australia), cap de serie numarul 12 - Pablo Andujar/Dustin Brown (Spania/Germania).

Si echipa Florin Mergea/Dominic Inglot (Romania/Marea Britanie), cap de serie numarul 14, a invins, vineri, cu scorul de 7-6 (6), 4-6, 6-2, cuplul argentinian Diego Schwartzman/Horacio Zeballo si s-a calificat in optimile de finala ale Australian Open.

In faza urmatoarea, Mergea si Inglot vor da piept cu castigatorii din meciul Bob si Mike Bryan (SUA), cap de serie numarul 1 - Carlos Berlocq/Leonardo Mayer (Argentina).

Tecau si Mergea, parteneri in echipa de Cupa Davis a Romaniei, ar putea fi adversari in sferturile de finala, daca vor castiga meciurile din turul 3.

Florin Mergea s-a calificat in optimile de finala ale Australian Open, la dublu

Perechea Florin Mergea/Dominic Inglot (Romania/Marea Britanie), cap de serie numarul 14, a invins, vineri, cu scorul de 7-6 (6), 4-6, 6-2, cuplul argentinian Diego Schwartzman/Horacio Zeballo si s-a calificat in optimile de finala ale Australian Open.

In faza urmatoarea, invingatorii vor da piept cu echipa castigatoare din meciul Bob si Mike Bryan (SUA), cap de serie numarul 1 - Carlos Berlocq/Leonardo Mayer (Argentina).

Calificarea in optimile de finala ale Australian Open este recompensata cu un premiu total de 39.000 de dolari australieni (27.500 de euro).

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
"Bombardament rapid pentru turul 3". Ce scrie presa internationala despre Simona Halep dupa victoria cu Gajdosova

Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a invins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-2, pe australianca Jarmila Gajdosova, locul 62 WTA, si s-a calificat in turul 3 al Australian Open, primul Grand Slam al anului.

SIMONA HALEP vs. KARIN KNAPP, 6-3, 6-2, la Australian Open. Halep:
SIMONA HALEP vs. KARIN KNAPP, 6-3, 6-2, la Australian Open. Halep: "A fost un meci greu. Am avut emotii inainte de start"

SIMONA HALEP vs. KARIN KNAPP. Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a invins-o, luni, cu scorul de 6-3, 6-2, pe sportiva italiana Karin Knapp, locul 50 WTA, in mansa intai a turneului Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Site-ul WTA:
Site-ul WTA: "Problemele Simonei Halep sunt inaltimea, forta si psihicul"

Site-ul WTA i-a dedicat un nou material Simonei Halep, sportiva pe care o lauda pentru ascensiunea fulminanta din ultimul an de zile.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.