Romania - Muntenegru 1-1. Nicusor Stanciu a ratat incredibil un penalty la ultima faza a meciului

Romania - Muntenegru

Romania a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Muntenegru, primul meci din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2018.

Tricolorii au fost foarte aproape de a obtine victoria la debutul germanului Christoph Daum ca selectioner al Romaniei, dar in ultimele secunde ale prelungirilor Nicolae Stanciu a ratat un penalty. Adrian Popa (85) deschisese scorul, dar oaspetii au egalat imediat prin Stevan Jovetic (87).

Dupa o prima repriza mai putin reusita, Romania a dominat categoric partea secunda, dar nu a reusit sa isi creeze ocazii clare de gol.

Oaspetii au avut prima mare ocazie a partidei, in min. 5, cand Beciraj a scapat singur spre poarta, dar Pantilimon a iesit excelent si l-a blocat.

Romania a replicat, iar Sapunaru (7) a tras din unghi in plasa laterala. Beciraj (17) a sutat peste poarta de la 17 metri. Cea mai buna situatie a tricolorilor i-a apartinut lui Andone (21), dar sutul sau a fost blocat de Bozovic. Muntenegrenii au avut o posesie mai buna in prima repriza, insa jocul s-a desfasurat in general intre cele doua careuri.

Citește și
dezamagire euro
18 milioane de suporteri, dezamagiti dupa eliminarea de la UEFA EURO 2016. "Sa ne bata Albania este o mare rusine nationala!"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

La reluare, Romania a condus ostilitatile si a pus presiune pe careul oaspetilor, iar Stanciu (47) a tras un sut peste poarta din afara careului. Tot Stanciu l-a pus la incercare pe Bozovic (62), din lovitura libera de la 25 de metri, dar portarul oaspetilor a respins in corner.

O noua situatie notabila a Romaniei s-a consumat in min. 72, dupa un corner, cand Moti si Stancu au deviat mingea periculos in fata portii.

Romania a reusit sa deschida scorul in min. 85, prin noul-intrat Adrian Popa, care a fructificat mingea trimisa inapoi de Stanciu.

Doar doua minute s-au bucurat tricolorii, pentru ca Muntenegru a egalat in min. 87, prin Jovetic, cu capul, in urma unei lovituri libere executate de Kojasevic.

Romania a avut o sansa mare de a cuceri cele trei puncte, dupa ce Keseru a fost lovit in careu de Vukcevic in prelungirile partidei, dar Stanciu nu a facut fata presiunii si a sutat peste poarta din penalty-ul acordat.

Romania a inceput cu stangul campania pentru CM 2018, sub comanda primul selectioner strain din istoria sa, care a surprins incepand cu Benzar si Bicfalvi, insa primul a confirmat increderea primita.

In celelalte partide de duminica, in Grupa E, Danemarca a invins Armenia cu 1-0, iar Kazahstan si Polonia au terminat nedecis, 2-2.

Urmatoarele partide vor avea loc pe 8 octombrie: Armenia - Romania, Muntenegru - Kazahstan si Polonia - Danemarca.

Romania - Muntenegru 1-1 (0-0)
Au marcat: Adrian Popa (85), respectiv Stevan Jovetic (87).
Nicolae Stanciu a ratat un penalty (90+7) - sut peste poarta.
Cluj-Napoca, Cluj Arena: 25.468 spectatori
Preliminariile Cupei Mondiale 2018 - Grupa E

Au evoluat echipele:
Romania: 1. Costel Pantilimon - 6. Romario Benzar, 4. Cosmin Moti, 21. Dragos Grigore (capitan), 3. Steliano Filip - 5. Ovidiu Hoban, 22. Cristian Sapunaru - 17. Eric Bicfalvi (8. Adrian Popa, 76), 19. Bogdan Stancu (13. Claudiu Keseru, 90), 23. Nicolae Stanciu - 9. Florin Andone (11. Gabriel Torje, 70). Selectioner: Christoph Daum.
Rezerve neutilizate: 12. Cristian Balgradean, 16. Silviu Lung jr - 2. Alexandru Matel, 7. Alexandru Chipciu, 10. Alexandru Maxim, 14. Razvan Marin, 15. Valerica Gaman, 18. Dorin Rotariu, 20. Gabriel Enache.
Muntenegru: 1. Mladen Bozovic - 6. Zarko Tomasevic, 15. Stefan Savic, 22. Marko Simic, 4. Nikola Vukcevic - 23. Adam Marusic, 7. Marko Vesovic (16. Damir Kojasevic, 80), 19. Aleksandar Scekic, 8. Marko Bakic (9. Stefan Mugosa, 68) - 10. Stevan Jovetic (capitan) - 11. Fatos Beciraj (20. Nemanja Nikolic, 90+2). Selectioner: Ljubisa Tumbakovic.
Rezerve neutilizate: 12. Milan Mijatovic, 13. Danijel Petkovic - 2. Aleksandar Sofranac, 3. Vladimir Rodic, 5. Nemanja Mijuskovic, 14. Risto Radunovic, 17. Elsad Zverotic, 18. Vladimir Boljevic, 21. Filip Raicevic.

Arbitru: Anthony Taylor; arbitri asistenti: Stephen Child, Stuart Burt; arbitru de rezerva: Andre Marriner (toti din Anglia)
Delegat UEFA: Dennis Cruise (Irlanda), observator UEFA pentru arbitri: Johannes Reijgwart (Olanda)
Cartonase galbene: Simic (31), Moti (41), Andone (48), Jovetic (88).

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Nationala Romaniei asteptata pe aeroport de fani dezamagiti:
Nationala Romaniei asteptata pe aeroport de fani dezamagiti: "Bravo, Chiriches! V-ati dat sufletul!" Gestul lui Iordanescu

Cu capetele plecate si deloc vorbareti, fotbalistii echipei nationale s-au intors luni noapte in tara. Desi au aterizat pe la 4:00, suporterii nu au vrut sa-i rateze dupa rusinea de la Euro.

18 milioane de suporteri, dezamagiti dupa eliminarea de la UEFA EURO 2016.
18 milioane de suporteri, dezamagiti dupa eliminarea de la UEFA EURO 2016. "Sa ne bata Albania este o mare rusine nationala!"

"Suporteri dezamagiti, declaram nula echipa nationala! Am pierdut-o pe drumurile de la Euro!"

Cel mai talentat jucator din lotul Romaniei il ataca pe Iordanescu.
Cel mai talentat jucator din lotul Romaniei il ataca pe Iordanescu. "Regret ca nu am putut face mai mult in 45 de minute"

LIVE BLOG| Final amar pentru nationala Romaniei la UEFA EURO 2016. Tricolorii au pierdut duminica seara in fata Albaniei, o echipa care nu ne-a mai invins de 68 de ani.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime | VIDEO

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.