Prima editie a JO din 1972 incoace in care nu terminam pe podium la gimnastica. Clasamentul pe medalii al JO de la Rio

16-08-2016 09:01

Cover Catalina Ponor

 Catalina Ponor a terminat pe locul sapte din opt la finala de la barna, care a avut loc luni seara.

Astfel, pentru prima oara din 1972 incoace, tara noastra se intoarca de la o editie a Jocurilor Olimpice fara sa fi obtinut vreo medalie la gimnastica.

Marian Dragulescu s-a clasat pe locul 4 in finala de la sarituri, la egalitate cu Kenzo Shira, din Japonia. A pierdut insa medalia de bronz, deoarece exercitiul sau a avut un grad de dificultate mai mic decat cel al japonezului.

Catalina Ponor: "Mesajele negative m-au atins"

"A fost greu. Am incercat sa lupt, sa reprezint Romania cat am putut de bine. Din pacate, au fost multe emotii, multe mesaje negative, care m-au atins. Stiam ca este presiune mare pe mine, nu m-am gandit la medalie, doar sa-mi fac exercitiul. Din pacate, nu am reusit o performanta. Important este ca sunt sanatoasa. Nu mi-am pus deloc problema retragerii, vreau sa ma duc la Europenele de la Cluj, mai am de luptat!

Am dat unda verde acelor mesaje negative si ganduri negative indreptate catre mine de acele persoane care nu si-au dorit ca eu sa fiu aici. Campioana olimpica sunt, si nu o data, de trei ori. Nu am absolut nimic de pierdut. Mi-am jucat sansa pana la capat. Dar n-a fost sa fie.

Am imbratisat-o indelung pe olandeza Wevers, castigatoarea, pentru ca mi-a spus ca eu am fost exemplul ei in 2004. si tocmai de aceasta a ajuns aici, pentru ca si-a dorit sa ajunga ca mine. Iar eu nu sunt o persoana care sa tina ura, sa doresc raul cuiva. De aceea mi-am dorit sa-si faca exercitiul cum trebuie. Ea a avut un respect foarte mare pentru mine, iar eu o felicit ca a reusit sa ma ajunga si sa devina campioana olimpica la barna", a declarat Ponor pentru TVR 1, citata de Mediafax.

Romania a coborat trei pozitii, pana pe locul 35, in clasamentul pe medalii al JO, dupa zece zile de intreceri

Romania a coborat de pe locul 32 pe 35 in clasamentul pe medalii al Jocurilor Olmpice de la Rio de Janeiro, dupa zece zile de intreceri, transmite News.ro.

Sportivii romani au obtinut pana in prezent o medalie de aur, una de argint si doua de bronz.

Primele zece pozitii in clasamentul pe medalii sunt ocupate de urmatoarele natiuni:

1. SUA 26 de aur 23 de argint 26 de bronz 75 in total;

2. Marea Britanie 16 17 8 41;

3. China 15 14 17 46;

4. Rusia 11 12 13 36;

5. Italia 8 9 6 23;

6. Germania 8 6 6 20;

7. Franta 7 9 8 24;

8. Japonia 7 4 16 27;

9. Australia 6 7 9 22;

10. Coreea de Sud 6 3 5 14.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO