Alin Petrache isi va da demisia dupa Jocurile Olimpice de la Rio. Scandalul in care a fost tarata delegatia Romaniei

Ultima actualizare: 18-08-2016 07:09

Seful Comitetului Olimpic Sportiv Roman a anuntat ca la finalul Jocurilor Olimpice de la RIO va demisiona.

Decizia vine in urma scandalului privind posibilitatea ca echipamentele sportivilor care reprezinta Romania la Olimpiada sa fie contrafacute. Pe langa ancheta politiei si COR anunta ca va face verificari pentru a vedea daca din punct de vedere administrativ exista un vinovat pentru sitatia creata.

Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic Roman, si-a cerut scuze public pentru scandalul in care a fost tarata delegatia Romaniei la Rio dupa ce politia a inceput o ancheta in legatura cu echipamentele sportivilor care ar fi contrafacute.

"Dupa Jocurile Olimpice vom demara o ancheta interna in cadrul COSR pentru a stabili cine se face vinovat si care sunt masurile luate, sanctiunile aplicate. Toti cei vinovati vor plati, indiferent de locul pe care il ocupa" a declarat acesta.

Mai mult, Petrache spune ca va parasi conducere Comitetului care, spera el, il va urma.

"Imi voi depune mandatul Adunarii Generale pentru ca analiza activitatii sa nu fie blocata de niciun considerent ierarhic. Acelasi lucru il voi cere vicepresedintilor COSR si tuturor membrilor Comitetului Executiv" a mai declarat Alin Petrache.

Politia a inceput o ancheta in acest caz, dupa ce jurnalistul Catalin Tolontan a publicat o fotografie in care se vede ca pe eticheta este trecuta numele firmei italiene Kappa, iar sub aceasta numele unei alte societati comerciale din Franta, Solo Invest Sas.

Comitetul olimpic roman a semnat un contract cu firma PAX creative, de la care astepta echipamente personalizate pentru sportivii romani, comandate firmei KAppa, pentru care s-au platit 130 de mii de euro. In schimb, ar fi primit produse de o calitate indoielnica.

Nici societatea Kappa si nici Solo Invest Sas nu au raspuns solicitarilor noastre de a-si prezenta un punct de vedere in legatura cu acest scandal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO