Marian Dragulescu, medalie de argint la sarituri, a doua pentru Romania, la CE de gimnastica de la Cluj

Ultima actualizare: 26-04-2017 07:21
marian dragulescu

 Marian Dragulescu a castigat, duminica, a doua medalie la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca - argint la sarituri, dupa cea de aur la sol, obtinuta in prima zi a finalelor pe aparate.

Marian Dragulescu a intrat ultimul in finala de la sarituri si a avut o medie de 14.733 dupa cele doua executii, cu care a obtinut medalia de argint.

Pe podium au mai urcat Artur Dalaloian (Rusia, 14.933, medalie de aur) si Oleg Verniaiev (Ucraina, 14.649, bronz).

In calificarile de la sarituri, Marian Dragulescu a avut prima nota, 14.666.

Dragulescu a castigat, sambata, al zecelea titlu european din cariera, la sol, depasind astfel recordul Nadiei Comaneci (9). ”Mi s-a indeplinit visul de a mi se canta imnul national in fata romanilor mei si lor le dedic medalia, care a fost cea mai asteptata din viata mea”, a spus Dragulescu despre performanta sa.

In celelalte finale pe aparate de sambata, titlurile europene au fost cucerite de Eleftherios Petrounias (Grecia, la inele), Nina Derwael (paralele), David Beliavski (cal cu manere, Rusia), Coline Devillard (sarituri, Franta).

La competitia de la Cluj-Napoca participa 274 de gimnasti din 37 de tari (168 gimnasti si 106 gimnaste), alaturi de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie au revenit in Romania la exact 60 de ani de la prima editie a competitiei feminine, care s-a desfasurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

La ultima editie a CE individuale, in 2015 (Montpellier), gimnastii romani au cucerit doua medalii: Marius Berbecar – argint la paralele si Andreea Munteanu – aur la barna.

Campionatele Europene din 2018, care vor avea si proba pe echipe, vor avea loc la Glasgow. De asemenea, UEG a anuntat, duminica, faptul ca urmatoarea editie a competitiei individuale, la fel ca si cea de acum, de la Cluj, se va desfasura in Polonia, la Szczecin.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO