Campionatul European: România U21- Olanda U21 1-1. Debut încurajator pentru tricolori

Dată publicare: 24-03-2021 23:50
Dată actualizare: 24-03-2021 23:55


LIVE SCOR. Campionatul European: România U21- Olanda U21 1-1

Naționala de tineret a României a debutat încurajator la Campionatul European Under-21, terminând cu 1-1 contra Olandei.

Fluier final la meciul de debut al naționalei de tineret a României la Campionatul European. Tricolorii au terminal 1-1 meciul contra mult mai titratei naționale a Olandei, după un meci bun și consistent, în care jucătorii lui Mutu chiar au dominat, în ultima parte a partidei.

În celălalt meci al grupei, Germania a învins Ungaria cu 3-0. Următoarea partidă a României este programată sâmbătă, 27 martie, contra Ungariei, de la ora 19.00.    

UPDATE 20:20 - Andrei Ciobanu egalează în minutul 22, printr-un gol superb, din lovitură liberă.

UPDATE 22:16 - Olanda deschide scorul în minutul 16. Autorul golului este Schuurs.

---

Cele două echipe evoluează în următoarele formule:

România: Vlad – Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Moruţan – Ganea, Măţan. Selecţioner: Adrian Mutu.

Ţările de Jos: Scherpen – Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker – Reis, De Wit, Koopmeiners – Lang, Boadu, Kluivert. Selecţioner: Erwin Van De Looi.

Confruntarea este arbitrată de elveţianul Sandro Schärer, ajutat de Stephane De Almeida şi Bekim Zogaj, iar rezervă este talianul Maurizio Mariani.

 

”Să aveți foarte mare încredere în voi”

 

Foştii componenţi ai echipei naţionale de tineret a României, care atingeau faza semifinalelor la EURO 2019, în prezent componenţi ai primei reprezentative, le-au transmis mesaje de încurajare fotbaliştilor care au debutat miercuri seară la Campionatul European Under-21.

Într-un clip video postat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, portarul Ionuţ Radu le-a transmis jucătorilor naţionalei de tineret să nu le fie frică de nimeni la turneul final.

"Să aveţi foarte mare încredere în voi, să nu vă fie frică de nimeni. Sunt sigur că veţi trăi şi voi exact aceleaşi sentimente ca noi. Rezultatul pe care îl veţi obţine la EURO trebuie să vă motiveze în aşa fel încât să faceţi pasul la echipa mare. Vă urez multă baftă şi să aveţi încredere în voi", a afirmat Ionuţ Radu.

Ianis Hagi le-a transmis să aibă curaj şi ambiţie, pentru că la un Campionat European se poate întâmpla orice. "A fost ceva unic în 2019, ceva ce nu mai trăisem. Îmi doresc să am din nou în viitor acea emoţie, acele sentimente de la Campionatul European. Le doresc multă baftă, curaj, ambiţie, sacrificiu. Pentru că la un Campionat European se poate întâmpla orice", a menţionat Hagi.

Atacantul George Puşcaş a declarat că actualii componenţi ai lotului de tineret trebuie să profite de participarea la EURO 2021: "Nu pot să spun în cuvinte ce am trăit atunci. EURO 2019 a fost o experienţă unică, m-a făcut să înţeleg cât de important e un turneu final pentru echipa naţională şi suporterii echipei naţionale. Să profite de acest moment".

La rândul său, Dennis Man le-a transmis baftă jucătorilor naţionalei U-21: "Turneul final de acum doi ani reprezintă o amintire foarte frumoasă. A fost un turneu foarte reuşit. Îmi voi aminti mereu cu drag acea perioadă. Le urez baftă, suntem alături de ei".

 

România, cu Ungaria, Germania și Olanda în grupă

 

Reprezentativa de fotbal Under-21 a României a debutat miercuri, la Budapesta, în faza grupelor Campionatului European de tineret din Ungaria şi Slovenia programată între 24 şi 31 martie. 

Distribuită în Grupa A, alături de ţara gazdă, Germania şi Olanda, selecţionata României va disputa toate cele trei partide la Budapesta, pe Stadionul Uj Bozsik.

Programul complet al României U21:
24 martie, 22:00: România - Olanda
27 martie, 19:00: Ungaria - România
30 martie, 19:00: Germania - România

Primele două clasate ale fiecărei grupe se vor califica în faza eliminatorie a competiţiei care se va disputa între 31 mai şi 6 iunie 2021.

 

Sursa: Agerpres/ StirileProTV


VIDEO PROTVPLUS.RO