Ionuţ Radu, mesaj emoționant după meciul României: ”Voi ne-ați dat energie”

28-06-2019 07:33


Ionuț Radu

Ionuţ Radu a declarat, joi seară, după ce naţionala de tineret a României a fost învinsă de Germania în semifinalele Campionatului European, că este extrem de mândru de ce a realizat alături de colegii săi.

Radu a precizat că tricolorii U21 au readus speranţa în fotbalul românesc.

“Sunt un român extrem de mândru pentru ceea ce am realizat. Dar rămâne şi puţină dezamăgire pentru că nu am reuşit să ajungem în finală, voiam să fim amintiţi ca fiind cei care nu se mulţumesc cu puţin. Şi pentru asta există şi o mică dezamăgire, dar ne uităm la partea plină a paharului, am obţinut Jocurile Olimpice şi trebuie să fim mândri de asta. Aici toate aspectele contează, detaliile fac diferenţa, poate că şi recuperarea a fost un factor, dar acum nu trebuie să găsim scuze.

Noi am venit aici să jucăm fotbal din plăcere şi sunt bucuros că am reuşit să facem oamenii de acasă fericiţi. Fanii sunt sprijinul nostru, stâlpul nostru de susţinere, au fost extraordinari. La finalul partidei am simţit că îmi intră un cuţit în inimă, pentru că nu-mi venea să cred că aici s-a terminat aventura noastră, dar când am văzut că toată lumea aplaudă şi toată bucuria din sufletele lor, pe care ne-au arătat-o a fost ceva incredibil şi uşor-uşor ne-am revenit şi ne-am dat seama de ceea ce am realizat, ne-am dat seama că am readus speranţa în fotbalul românesc, în toţi românii şi pentru asta suntem mândri. Promitem că se vor bucura mulţi ani de acum încolo”, a spus Ionuţ Radu la FRF TV, conform news.ro.

Întrebat dacă a mai jucat în condiţii de caniculă, cum s-a disputat partida cu Germania, el a răspuns: “Mai jucam când eram în spatele blocului şi eram copil şi nu voiam să intru în casă, stăteam toată ziua afară”.

După eliminarea cu Germania, cu 4-2, Andrei Radu a publicat un mesaj special pe pagina sa de Facebook, adresat suporterilor echipei naţionale:

„Nu s-a terminat cum ne-am dorit, am fi vrut mai mult, adică totul pentru că aşa suntem noi. Atât s-a putut, din păcate. Eu sunt sigur că vom mai trăi astfel de veri, vom lupta şi ne vom bucura din nou împreună.

Cu ce rămânem după acest turneu? Cu mândria că v-am avut alături de noi şi că împreună ne-am simţit invincibili. Am privit fiecare adversar în ochi cu mândrie, i-am arătat că nu ne temem, l-am făcut să simtă că România e puternică! Am spus la început că România va uimi la acest turneu. Aşa a fost, dar am realizat asta împreună. Atunci când am simţit că nu mai putem, am primit energie de la voi. Am jucat toate meciurile cu inima! Ne-aţi făcut să ne simţim eroi, dar nu ştiţi că fiecare dintre voi a fost un erou pentru noi.

„Un capitol din cartea de istorie s-a încheiat azi, dar urmează altul şi apoi altul. Nu ne vom opri aici, vă promitem asta! Suntem România şi nu există adversar mai mare decât visul nostru: dorinţa de a face performanţă! Aveţi încredere!

„HAI ROMÂNIA!”

România a fost învinsă, joi, la Bologna, cu scorul de 4-2 (1-2), de Germania, în semifinalele Campionatului European de tineret. Tinerii "tricolori" au condus la pauză, cu 2-1. Două lovituri libere în finalul meciului i-au calificat pe germani în finală. Au marcat: Puşcaş '26 (p), '44 / Amiri '21, '90+4, Waldschmidt '51 (p), '90.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO