HARTĂ. Țările în care reîncepe fotbalul. Ce se întâmplă cu cele mai importante competiții

Ultima actualizare: 16-05-2020 17:05
fotbal
Getty

Odată cu apariția noului coronavirus, campionatele de fotbal din întreaga lume au fost oprite rând pe rând, spre dezamăgirea fanilor. Acum, dat fiind că restricțiile s-au mai relaxat, "sportul rege" începe să revină în atenția publicului.

Ziarul Marca a realizat o hartă în care este prezentată situația în toate cele 55 de campionate de fotbal din Europa, fiind incuse și datele când se vor relua competițiile.

Conducătorii Ligilor de fotbal din Franţa şi Belgia au decis să pună pună capăt campionatelor naţionale, atribuind titlurile de campioană echipelor Paris Saint-Germain, respectiv FC Bruges. Sezonul intern a fost oprit şi în Olanda, fără ca titlul să fie atribuit însă.

Germania a fost prima din Europa care a propus reluarea campionatului, pe 16 mai, în vreme ce alte campionate importante, precum cele din Spania sau Italia, urmează să reînceapă pe 12-13 iunie. Harta completă a țărilor din Europa care redeschid fotbalul în acestă perioadă este disponibilă AICI.

Liga Campionilor, dusă până la capăt

 

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, "garantează" că cele două competiţii fotbalistice europene intercluburi, Liga Campionilor şi Europa League, vor fi duse până la capăt în luna august, şi doar un "cataclism" ar mai putea împiedica finalizarea acestora, informează Corriere dello Sport.

"Există un plan concret pentru terminarea sezonului european. Cred că majoritatea ligilor vor fi în măsură să încheie campionatele lor. Cele care au ales să să nu o facă, vor trebui să dispute preliminarii dacă vor dori să participe la viitoarele competiţii ale UEFA. Trebuie să aşteptăm confirmarea datelor de către Comitetul Executiv, însă pot să vă garantez că cupele europene se vor încheia în august, cu condiţia să nu se producă niciun cataclism", a declarat Ceferin într-un interviu acordat cotidianului sportiv italian.

Răspunzând criticilor referitoare la faptul că fotbalul se grăbeşte să revină, în condiţiile în care ameninţarea Covid-19 planează în continuare asupra Europei şi restului lumii, Ceferin a afirmat că "nimeni nu vrea să fie catalogat drept iresponsabil", iar "organizatorii competiţiilor naţionale au adoptat protocoale de securitate foarte serioase şi complete, care trebuie aplicate cu rigurozitate absolută".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO