Bute da in judecata un laborator care i-a preparat un supliment "contaminat". Sportivul a picat si al 2-lea test antidoping

12-08-2016 15:11


Lucian Bute - Agerpres

Pugilistul Lucian Bute a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca a fost depistat pozitiv din cauza unui supliment contaminat si ca va actiona in instanta laboratorul care l-a preparat, relateaza presa canadiana.

Echipa lui Bute a trimis pentru analiza toate suplimentele consumate de pugilist inaintea meciului cu Badou Jack.

"Am incercat sa gasim un vinovat", a explicat promotorul Yvon Michel, in conferinta de presa sustinuta alaturi de Bute. "Am trimis la un laborator din San Diego esantioanele cu toate elementele nutritive pe care Lucian Bute le-a luat in timpul cantonamentului. Am primit luni aceasta analiza. Am constatat ca un produs pe care l-a luat - de fapt intreaga serie - era contaminat cu ostarina", a precizat Michel.

Lucian Bute a declarat ca preparatorul sau fizic a cerut unui laborator sa prepare acel supliment pentru a-l ajuta sa doarma. insa potrivit pugilistului suplimentul era contaminat. "Este o eroare de laborator. Asta dovedeste ca sunt cinstit. Nu ma simt deloc vinovat. Nu am luar ceva ilegal", a adaugat sportivul.

Bute va actiona in instanta laboratorul respectiv. "Eroarea lor a cauzat daune ireparabile imaginii lui Lucian", a spus Yvon Michel.

Comisia pentru sportivi din Washington va forma o comisie de ancheta mandatata sa ii prezinte un raport. Apoi, comisia va putea impune sanctiuni care ar putea consta intr-o amenda, o descalificare, o suspendare sau revocarea unui titlu sau a unui statut de challenger.

Proba B recoltata de la pugilistul Lucian Bute, la 30 aprilie, dupa meciul cu Badou Jack, este de asemenea pozitiva, a anuntat Comisia de box si wrestling din Washington DC, conform presei canadiene, citata de News.ro.

Yvon Michel, presedintele clubului GYM, care il reprezinta pe Lucian Bute, a confirmat informatia. El a precizat ca Bute se va intalni, vineri dimineata, cu jurnalistii canadieni.

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat dupa meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, desfasurat la Washington si incheiat la egalitate.

Presedintele WBC, Mauricio Sulaiman, a anuntat, la 26 mai, ca Lucian Bute ar fi folosit ostarina, substanta interzisa de regulamentele WADA (Agentia Mondiala Antidoping).

WBC a fost informata despre cazul de dopaj al pugilistului roman de catre Comisia de box si wrestling din Washington DC.

Bute a cerut analiza Probei B.

Ostarina, cunoscuta si sub numele de enobosarm, este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM), care se afla inca in stadiul de dezvoltare. Ea ajuta sportivii prin cresterea rezistentei fizice, actionand ca steroizii anabolizanti, dar nu are efectele negative ale acestora.

Din acest motiv, substanta a fost trecuta pe lista celor interzise de catre WADA in ianuarie 2008, desi nu exista inca in utilizarea clinica vreun medicament din aceasta clasa. insa exista teste de sange pentru toate substantele SARM cunoscute.

Meciul Lucian Bute - Badou Jack, detinatorul centurii WBC la categoria supermijlocie, a avut loc in 30 aprilie, la Washington, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. Partida s-a incheiat la egalitate, dupa decizia arbitrilor-judecatori, astfel ca suedezul si-a pastrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC.
 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO