Dinamo comemorează 19 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Mesajul transmis de club

05-10-2019 13:05


Cătălin Hîldan

Clubul Dinamo comemorează 19 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan, sâmbătă, chiar în ziua derby-ului din Liga 1 contra rivalei FCSB.

Povestea lui Cătălin a început pe 3 februarie 1976. Primul sport pe care l-a practicat, alături de fratele său, Cristi, nu a fost însă fotbalul, ci rugby-ul. Avea 8 ani pe-atunci, când se lupta zi de zi, în Ștefan cel Mare, pentru balonul oval. Doi ani mai târziu, Cătălin s-a apucat de fotbal, ajungând pe mâna lui Ionuţ Chirilă alături de Cezar Dinu, Mihai Tararache sau Florentin Petre. Debutul la echipa mare a "câinilor" s-a produs pe 2 octombrie 1994, într-un meci cu Steaua, dar după trei jocuri a fost împrumutat la Chindia Târgovişte. Prestaţiile excelente l-au readus în vizorul lui Dinamo, unde a intrat sub comanda lui Cornel Dinu. Sezonul 1999-2000 a fost cel mai fericit din cariera sa: dinamoviștii au reușit eventul în România, iar convocarea pentru turneul final al Euro 2000 a sosit, firesc, pe adresa clubului din Ștefan cel Mare, transmite clubul Dinamo.

O întâmplare ce părea banală, în vara anului 2000, avea să se transforme într-o tragedie pentru fotbalul românesc. La un antrenament al naţionalei, Cătălin Hîldan a căzut din senin pe teren, incident trecut cu vederea de medici. Imediat după întâmplare, într-o discuţie cu fratele său, "Cătă" i-a spus că mai bine moare pe teren decât să se lase de fotbal. 5 octombrie 2000 a fost ziua fatidică a carierei şi vieţii „Unicului Căpitan". Dinamo avea amical la Olteniţa. După primele 45 de minute, la pauză, secundul Cornel Ţălnar îi spune că nu va mai juca şi în partea a doua. "Mă simt într-o formă excelentă, vreau să continui şi, dacă voi simţi că voi obosi, o să fac semne să mă schimbaţi". În minutul 74 al jocului, Cătălin s-a prăbuşit din senin pe teren. Au fost ultimele momente ale unei vieţi trăite intens. Anevrism cerebral a fost verdictul medicilor…

6 goluri în 138 de partide, în Liga 1, a înscris "Unicul Căpitan" pentru Dinamo în perioada 1994-2000.

2000 este anul în care Cătălin Hîldan a cucerit eventul cu echipa din Ștefan cel Mare.

8 selecții și un gol a adunat "Unicul Căpitan" la echipa națională a României.

3 februarie 1976 este data la care s-a născut Cătălin Hîldan, la Brănești.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO