Motivul pentru care nicio naţională de fotbal a României nu va mai juca în Iran

04-10-2019 15:39


romania fotbal

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, vineri, că nicio echipă naţională de fotbal a României de fotbal nu va mai disputa vreun meci în Iran, din cauza interzicerii accesului femeilor pe stadioanele de pe teritoriul acestui stat.

„În şedinţa din 3 octombrie, Comitetul Executiv al FRF a aprobat propunerea administraţiei FRF privind poziţia Federaţiei în contextul parteneriatului cu Federaţia de Fotbal din Iran, în urma situaţiei privind accesul femeilor pe stadion în Iran. Federaţia Română de Fotbal promovează egalitatea de şanse şi interzice orice formă de discriminare în fotbal, promovând şi preţuind valorile fundamentale care fac din acest sport un fenomen global, menit să ofere spectacol şi bucurie comunităţilor de pretutindeni”, a transmis FRF.

„În acest context, având în vedere parteneriatul dintre FRF şi Federaţia de Fotbal din Iran încheiat în 2017, decidem ca niciun lot reprezentativ al României de fotbal, fotbal feminin sau futsal, să nu dispute vreo partidă, indiferent de caracterul acesteia, pe teritoriul statului Iran, câtă vreme se menţine discriminarea femeilor prin interzicerea accesului acestora pe stadioane”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

Federaţia Română de Fotbal menţionează că dorinţa comună de promovare a fotbalului ca instrument de cooperare a fundamentat intenţia parteneriatului cu Federaţia de Fotbal din Iran şi consideră că accesul fiecărei persoane la spectacolul sportiv, indiferent de vârstă, sex, naţionalitate sau orientare religioasă, trebuie să reprezinte permanent o condiţie esenţială pentru dezvoltarea fotbalului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO