Cel mai medaliat sportiv din istoria JO risca sa-si PIARDA medaliile castigate la Londra. FOTO

19-08-2012 09:14


Michael Phelps

Inotatorul american Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, risca sa piarda medaliile cucerite la Londra, ca urmare a aparitiei intr-o campanie publicitara a marcii de articole de lux Louis Vuitton.

Potrivit articolului 40 din Regulamentul Comitetului Olimpic International, sportivii nu au voie sa participe la campanii publicitare in perioada 18 iulie - 16 august. Insa, doua fotografii cu Phelps au aparut pe Twitter pe 13 august, deci cu trei zile inainte de expirarea perioadei oficiale de interdictie.

Una dintre fotografii, realizate de celebra Annie Leibovitz, il infatiseaza pe multiplul campion de natatie imbracat intr-un costum elegant, asezat pe o canapea, la un ceai alaturi de Larissa Latinina, 77 de ani, inotatorul avand o geanta Louis Vuitton la picioare. Latinina era detinatoarea recordului de medalii olimpice (18) inaintea lui Phelps, care a castigat 22 in cariera sa.

O alta imagine il prezinta pe sportivul american intr-o cada de baie, purtand doar un slip si avand ochelarii de natatie pe frunte. De asemenea, langa cada este asezata o geanta Vuitton.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO