CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Singurele doua tari din lume care NU transmit in public turneul final din Brazilia


Ultimul update: Luni 16 Iunie 2014 06:53
Data publicarii: Vineri 13 Iunie 2014 13:09
Categorie: Stiri Sport
Campionatul Mondial de Fotbal 2014

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cand Iranul va intalni, in data de 16 iunie, reprezentanta Nigeriei la Campionatul Mondial din 2014, fanii nationalelor din ambele tari nu vor putea vedea meciul in public.

De teama ca s-ar putea crea multimi mari de microbisti in locurile publice, politia iraniana a interzis televizarea Campionatului Mondial de Fotbal 2014 - incluzand meciurile jucate de nationala Iranului - in cafenele si restaurante, scrie BBC, care citeaza presa locala.

Chiar daca televiziunile iraniene vor putea transmite meciurile, autoritatile iraniene a cerut Sindicatului Proprietarilor de Cafenele din Iran sa nu deschida televizoarele din localuri pe posturile care transmit meciurile.

Pe de alta parte, tot BBC scrie despre orasul nigerian Adamawa, unde oamenii legii au interzis transmiterea meciurilor in public, de teama unor posibile atentate cu bomba.

"Nu vream sa ii impiedicam pe nigerieni sa vada Cupa Mondiala. Vrem doar sa le protejam vietile", a spus generalul de brigada Nicholas Rogers.

Anuntul vine la o saptamana dupa ce membrii grupului militant islamist Boko Haram a declansat o bomba in timpul unui meci transmis in public in orasul Adamawa. Atentatul a dus la moartea a 18 oameni.

Sursa: Huffington Post

VIDEO PROTVPLUS.RO