Bobby Charlton, legendă a fotbalului britanic, suferă de demență

Ultima actualizare: 01-11-2020 21:19
Bobby
Getty

Sir Bobby Charlton, fostul star al echipei de fotbal Manchester United şi campion mondial cu selecţionata Angliei în 1966, a fost diagnosticat cu demenţă.

Conform cotidianului britanic, informaţia a fost dezvăluită cu acordul soţiei lui Charlton, Norma, cu speranţa că acest lucru va ajuta şi alte persoane care suferă de aceeaşi maladie, transmite Agerpres, care citează The Telegraph.

Vestea vine la două zile după decesul lui Nobby Stiles, fostul coechipier al lui Bobby Charlton, precum şi la câteva luni după moartea fratelui său Jackie Charlton, care a încetat din viaţă în luna iulie. Ambii sufereau la rândul lor de demenţă.

Bobby Charlton, în vârstă de 83 ani, a fost unul dintre componenţii de bază ai naţionalei Three Lions care a cucerit Cupa Mondială pe teren propriu în 1966, fiind desemnat cel mai bun fotbalist al lumii în anul respectiv, când a fost recompensat cu Balonul de Aur.

Supravieţuitor al tragediei ariene de la Munchen, din anul 1958, în care şi-au pierdut viaţa opt dintre coechipierii săi de la Manchester United, Bobby Charlton a condus gruparea de pe Old Trafford la câştigarea primei Cupe a Campionilor Europeni din istoria sa, zece ani mai târziu, marcând două goluri în finala cu Benfica Lisabona (4-1).

Bobby Charlton a fost golgheterul all time al lui Manchester United şi al selecţionate Angliei până în 1994, când a fost depăşit de Wayne Rooney.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO