Ziua Regalitatii in Romania. La Palatul Elisabeta au fost prezenti foarte multi oaspeti, insa nu si Regele Mihai

Dată publicare: 10-05-2015 18:22
Dată actualizare: 13-05-2015 06:56


De 10 mai, de Ziua Regalitatii, cateva mii de persoane au fost invitate la o petrecere cu fast in curtea palatului Elisabeta. Ca in fiecare an, de la balconul palatului principesa Margareta si principele Nicolae au salutat multimea.

Intre invitati au fost multi cei care au spus ca isi doresc restaurarea monarhiei in Romania. Salutul familiei regale a fost intarziat in acest an de faptul ca la Palatul Elisabeta au ajuns mai multi oaspeti decat se asteptau organizatorii, iar invitatii si-au facut loc cu greu in curte. Pentru ei, din Italia, a fost adusa o fanfara formata din militari care marsaluiesc intotdeauna alergand.

Dupa ce a salutat multimea din balcon, familia regala a coborat in curtea palatului, sa-i salute pe invitati. Este al 6 lea an consecutiv in care familia regala isi primeste cu fast oaspetii in curtea Palatului Elisabeta. In acest an au venit mai multi oameni ca niciodata. A lipsit insa majestatea sa Regele Mihai, care nu se afla in tara.

Unul dintre cei mai in varsta invitati a fost un fost unul dintre colegii de scoala ai majestatii sale Regele Mihai, care isi aminteste cu drag de vremurile din tinerete: "Jucam fotbal si a venit preotul si si-a desfacut rochia ca un evantai si s-a pus in poarta, iar regele i a cerut sa plece..''

Cateva zeci de sustinatori ai monarhiei s-au intalnit cu familia regala si in cursul zilei, cand au depus o coroana de crini si orhidee la statuia lui Carol I.

Si chiar daca ploaia a pornit si mai tare in timpul ceremoniei, oamenii au strigat numele Principesei Margareta si al Principelui Nicolae, iar altetele lor au zabovit cateva minute sa ii salute.

"10 Mai este o zi profund legata de statalitatea romaneasca", a scris si presedintele Klaus Iohannis, intr-un mesaj pe Facebook. "Maretia acestei zile o datoram inaintasilor acestei natiuni, Regelui Carol I, Coroanei și bravilor nostri ostasi. Sarbatorind aceasta zi, serbam in definitiv identitatea noastră si bucuria de a fi o țară unită și liberă în Europa."
 


VIDEO PROTVPLUS.RO