"Prima Evadare": 3.000 de biciclisti au participat la cel mai mare concurs de ciclism din Romania. Cine a fost castigatorul

Dată publicare: 10-05-2015 18:19
Dată actualizare: 13-05-2015 06:56


Prima Evadare

Aproape 3 mii de biciclisti au participat duminica la ''Prima Evadare'', cel mai mare concurs de ciclism organizat in Romania, langa Bucuresti.

Cursa de 55 de kilometri a fost mai complicata decat anul trecut, pentru ca traseul a fost plin de baltoace si noroi. Dar si bicliclistii de 10 ani si cei trecuti de 60 au ajuns la final, fara sa abandoneze.

Cursa a inceput in Otopeni si s-a terminat dupa 52 de kilometri, in Snagov. Traseul a fost unul de off-road: pe asfalt, pe camp si prin paduri. Castigatorul de anul acesta, Marius Petrache, a ajuns la final dupa aproximativ 2 ore.

Marius Petrache, locul 1: "A fost un traseu solicitant, pentru ca a fost mult noroi, dar am reusit sa ma decurc."

Colegul sau de echipa l-a urmat dupa cateva secunde.

Alexandru Stancu, locul 2: ''Am fost in forma buna si eu si colegul meu, a fost o munca in echipa. Suntem fericiti.''

Desi isi dorea sa castige, Razvan a ajuns pe locul 3. Ne-a marturist ca ciclismul inseamna strategie, orientare, dar si un psihic puternic, asa ca nu se va da batut.

Razvan Juganaru, locul 3: ''In primul rand trebuie sa stii sa pierzi, pentru a castiga alta data. Au fost foarte puternici, au lucrat in echipa si au reusit sa ma faca aici la sosire la final. A fost o sosire nebuna.''

Pe langa baltoace si noroi, alti concurenti s-au confruntat si cu probleme tehnice, precum cauciucuri sparte.

Si antrenorul castigatorilor a participat la cursa. Mai mult, a luat locul intai la categoria peste 50 de ani. Barbatul a fost campionul Greciei la ciclism, insa de cativa ani traieste in Romania. Isi imparte timpul intre pasiunea pentru bicicleta si afaceri.

Mai mult de jumatate dintre cei prezenti au fost insa biciclisti amatori. Adrian pedaleaza doar in weekend, dar este pentru al patrulea an la ''Prima Evadare''.

Adrian: ''Au fost portiuni unde trebuia sa te dai jos de pe bicicleta, sa intri in apa, dar a fost ok pana la urma.''

Unul dintre cei mai mici ciclisti a fost cu siguranta un pusti de 10 ani. A inceput antrenamantele din iarna si a iesit pe locul intai.

La finalul cursei, unii participantii au fost rasfatati cu sedinte de masaj, in timp ce altii au preferat sa se relaxeze pe marginea lacului Snagov.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO