Ziua Copilului. Ce poti face in Bucuresti de 1 Iunie impreuna cu cei mici: concerte si spectacole cu intrare gratuita

×
Codul embed a fost copiat

Parcuri din toate sectoarele Capitalei vor gazdui joi evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Gradina Zoologica si vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul National Cotroceni.

Cismigiul Copiilor si caravana Gasca Zurli

"Cismigiul Copiilor", ajuns la a XVI-a editie, face parte dintre evenimentele pregatite de Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, pentru a celebra Ziua Internationala a Copilului. Pe scena din centrul Parcului Cismigiu, intre orele 11,00 si 21,00, vor avea loc reprezentatii de dans, recitaluri corale si concerte, printre artisti numarandu-se grupul DoReMi, corul de copii Allegretto, Corul de copii Radio, grupul vocal Melodia, dansatorii de la scoala Show Dance Art si grupul vocal Sunetul Muzicii.

Ziua se va incheia cu trei dintre cele mai in voga nume ale momentului in muzica romaneasca: formatia The Motans, precum si solistele Alina Eremia si Nicole Cherry.

Tot in Cismigiu, in locul numit "La Cetate", marionetele si actorii independenti vor pregati spectacole de teatru, reprize de dans si jocuri antrenante. Printre reprezentatii se va numara spectacolul "Rapunzel", pus in scena de asociatia Creas, care transpune in teatru de papusi cunoscutul basm al fratilor Grimm. "Ursul pacalit de vulpe" va prinde viata datorita artistilor din trupa de teatru Mirciolino, iar concertul muzical pop-rock al marionetelor companiei de teatru Pur Anima promite sa amuze intreaga asistenta. Vor mai fi prezente compania de teatru Interactiv si trupele de teatru Muschetarii si MagicArt.

Citește și
vacanta 1 iunie rusalii
Romanii o tin dintr-o vacanta in alta. Oferte de cazare pe litoral pentru mini concediul de 1 iunie si Rusalii
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Pe aleile parcului, copiii vor putea participa la ateliere de origami, arta actorului, pictura, fun science, reciclare creativa, papusi de mana, percutie, tobe africane sau pantomima.

"Maestrii de la Cortul Magic vor incanta publicul curios cu numerele lor captivante. Vor evolua, incepand cu ora 15,00, nume cunoscute precum Teo Magic Show, Stefania Banica, Emil Dragan sau Magi Tot. Celebrul iluzionist Rothini va incheia seara de magie cu trucurile sale ce tin asistenta cu sufletul la gura", a informat ARCUB.

Cei mai talentati dintre micutii melomani vor putea participa la sesiuni de karaoke, organizate la intrarea principala in parc.

*** Caravana Gasca Zurli

Gasca Zurli va sustine spectacole in parcuri din toate cele sase sectoare ale Capitalei, in cadrul unui eveniment pregatit de Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB. Caravana va porni din Piata Universitatii (din fata TNB) la ora 10,00, camionul multicolor urmand sa opreasca pentru reprezentatii in toate sectoarele Capitalei:

—Parcul Floreasca, ora 10,30 (bd. Mircea Eliade)

—Parcul National, ora 11,40 (str. Maior Ion Coravu)

—Parcul IOR, ora 12,50 (str. Lotrioara)

—Parcul Carol, ora 14,00 (Piata Libertatii)

—Parcul Sebastian, ora 15,10 (str. Motoc)

—Parcul Crangasi, ora 16,20 (Calea Crangasi)

*** Festivalul Copiilor

Cea de a V-a editie a Festivalului Copiilor isi deschide portile in perioada 1 — 4 iunie, intre orele 10,00 — 20,00, in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle. Evenimentul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani si isi propune sa ii sarbatoreasca pe cei mici intr-un mediu distractiv si plin de veselie. Distractia celor mici va fi asigurata prin participarea la diferite ateliere.

Totodata, copiii se vor putea bucura de o plimbare cu balonul cu aer cald si se vor distra la spectacolele de teatru, muzica, dans si magie. Tot in Parcul Herastrau, cei mici sunt invitati la o calatorie in timp, avand posibilitatea sa cunoasca farmecul Bucurestiului interbelic. Atmosfera acelei perioade va prinde contur prin panouri reprezentative, masina de epoca, animatori pe picioroange, statui vivante, pictori, studio foto ambulant, flasnetar si Roata Norocului.

*** Concerte, spectacole de dans, ateliere de creatie, in parcuri din Sectorul 4

Concerte Anna Lesko, Antonia, Corina, Stefan Banica, Alex Velea, Horia Brenciu, intreceri sportive, ateliere de creatie, spectacole de dans vor avea loc, de joi pana duminica, in parcurile "Lumea Copiilor" si "Oraselul Copiilor", cu prilejul zilei de 1 Iunie, a informat Primaria Sectorului 4.

"Patru zile cu spectacole in aer liber, concerte live ale celor mai indragiti artisti ai momentului, concursuri si premii sunt pregatite pentru cei care vor alege sa isi petreaca timpul liber in mijlocul comunitatii. Mai mult, in acest an, locuitorii Sectorului 4 au un motiv in plus de sarbatoare: pe 1 iunie, de Ziua Copilului, vor sarbatori pentru prima data si Ziua Sectorului in care muncesc, traiesc si iubesc. Maratonul distractiei va incepe pe 1 iunie, la ora 10,00, cand cei mai ambitiosi copii, animati de competitie, vor lua startul la intrecerile pregatite in Parcul 'Lumea Copiilor'", precizeaza sursa citata. Iubitorii sporturilor in aer liber sunt asteptati cu premii, tombole si surprize sa participe la probe de atletism, la meciuri de fotbal sau de baschet 3X3, la concursuri individuale in cadrul evenimentului Play 4 Fun.

*** Tramvaiul copiilor va circula prin Bucuresti, de Ziua Copilului

"Tramvaiul copiilor" va circula joi prin Bucuresti, iar cei mici, insotiti de parinti sau bunici, vor avea parte de o plimbare placuta si de ateliere inedite pregatite pentru ei. "In timpul calatoriei vom citi fragmente din povesti, vom desena si ne vom imagina cum ar arata Bucurestiul altfel", a informat Biblioteca Metropolitana Bucuresti.

Tramvaiul va face doua curse, cu plecari la ora 11,00 si la ora 13,15, de la Depoul Dudesti spre Sura Mare, oprind in statiile Piata Hurmuzachi si Bucur Obor. Returul, cu plecari de la Sura Mare, la orele 12,30 si 14,45, presupune o statie la Colegiul Gheorghe Sincai. Apoi, tramvaiul cu povesti si povestitori isi va continua drumul fara oprire pana la Depoul Dudesti.

*** Acces gratuit pentru copii si adolescenti in Gradina Zoologica

Copiii si adolescentii cu varste de pana la 18 ani vor avea acces gratuit, joi, in incinta Gradinii Zoologice, unde vor avea loc o serie de activitati educative pentru a sarbatori Ziua Internationala a Copilului, dar si Ziua Mondiala a Mediului, a informat Primaria Capitalei. In cadrul evenimentului, care isi propune promovarea unor comportamente responsabile fata de natura, vor avea loc ateliere de creatie si pictura. Copiii vor putea aduce cate o carte care va fi donata altor copii mai putin norocosi.

*** Muzeul National Cotroceni va putea fi vizitat pe 1 si 2 iunie

Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, Muzeul National Cotroceni ii invita pe parinti si copii deopotriva sa petreaca aceasta sarbatoare a familiei intr-un loc de poveste, educativ si incarcat de istorie. Micii vizitatori, insotiti de parinti, vor putea admira, in cadrul turului clasic, saloanele oficiale ale palatului, apartamentele familiei regale, dar si expozitia dedicata domnitorului Alexandru Ioan Cuza si sotiei sale, doamna Elena Cuza, sau expozitia "Iasi, oras regal", menita sa marcheze centenarul "Iasi — Capitala Regatului Romaniei, 1916 — 1918".

Programul de vizitare va fi de la ora 9,30 pana la ora 16,00 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori).

*** Ziua Copilului, sarbatorita in parcurile Titan si "Alexandru Ioan Cuza"

Expozitii, spectacole, proiectii de film, ateliere si un concurs de pescuit vor fi organizate, de 1 Iunie, si de Primaria sectorului 3, in parcurile Titan si ''Alexandru Ioan Cuza''.

Cea de a XII-a editie a festivalului "Copiii coloreaza viata" va fi organizata de echipa Itsy Bitsy FM, incepand cu ora 10,00, pe aleile si la Foisorul de lemn din Parcul ''Alexandru Ioan Cuza''. In cadrul evenimentului, vizitatorii vor avea ocazia sa participe la jocuri si concursuri, ateliere de creativitate si sportive, demonstratii si spectacole antrenante, sa asculte muzica si sa danseze.

Pe scena vor urca Virgil Iantu, Marius Moga, actorul Marian Ralea, Gabriel Cotabita, magicianul Bogdan Muntean si Maia Malancus, castigatoarea de la Vocea Romaniei Junior.

In prima parte a zilei, intre orele 9,00 si 12,00, pe platforma de la intrarea in Parcul ''Alexandru Ioan Cuza'' va avea loc o expozitie cu masini de interventie, iar cei prezenti vor putea afla despre actiunile politistilor locali din sectorul 3.

Cei mici vor putea participa si la concursul de pescuit sportiv "Cupa Arrow — 1 iunie" din Parcul Titan.

Incepand cu ora 20,30, pe scena din Parcul Titan vor urca membrii trupei Cargo, iar in Parcul ''Alexandru Ioan Cuza'', de la ora 21,00, va fi proiectat filmul "Tache", in regia lui Igor Cobileanski.

*** De 1 Iunie, gratuitate pentru copii la Roata mare din Parcul Tei

Copiii vor avea acces gratuit, in perioada 1 — 6 iunie, la Roata mare si la alte echipamente de distractii din Parcul de agrement Tei, potrivit unui comunicat al Primariei sectorului 2.

Roata mare, cu cei 63 de metri inaltime, Roller Coaster-ul, Caruselul, Roata mica, masinutele electrice, lanturile si Casa Groazei vor functiona, gratuit, pentru cei mici, dupa urmatorul program: de luni pana vineri, intre orele 10,00 — 21,00, sambata si duminica si in zilele de sarbatori legale — in intervalul orar 10,00 — 22,00, miercuri, 7 iunie, fiind inchis pentru revizie.

*** Tehnica din dotarea fortelor de ordine, expusa la MAI

Dupa ce miercuri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a fost Ziua Portilor Deschise pentru Copii, in cursul zilei de joi, in perimetrul exterior al institutiei, va fi expusa in continuare tehnica din dotarea politiei, pompierilor, jandarmilor si politistilor de frontiera.
 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
De 1 iunie, unii parinti vor cheltui si 7000 de lei pentru cei mici. Care sunt dorintele copiilor de ziua lor
De 1 iunie, unii parinti vor cheltui si 7000 de lei pentru cei mici. Care sunt dorintele copiilor de ziua lor

Joi, toata Romania are inima de copil. Oameni mici sau mari vor inalta baloane si vor rade cu gura pana la urechi atunci cand vor vedea in jur personaje indragite din povesti.

Romanii o tin dintr-o vacanta in alta. Oferte de cazare pe litoral pentru mini concediul de 1 iunie si Rusalii
Romanii o tin dintr-o vacanta in alta. Oferte de cazare pe litoral pentru mini concediul de 1 iunie si Rusalii

Dupa liberele de Paste si de 1 Mai, urmeaza cele de Ziua Copilului, si de Rusalii.

Ziua Copilului, 1 iunie, va fi zi libera. Legea adoptata de Camera Deputatilor merge la promulgare
Ziua Copilului, 1 iunie, va fi zi libera. Legea adoptata de Camera Deputatilor merge la promulgare

Camera Deputatilor a adoptat in unanimitate legea prin care ziua de 1 iunia, Ziua Copilului, va fi zi libera nelucratoare pentru toti romanii.

Copiii au venit la Parlament pentru a cere ca 1 Iunie sa fie zi libera nationala. Votul, amanat din lipsa de cvorum
Copiii au venit la Parlament pentru a cere ca 1 Iunie sa fie zi libera nationala. Votul, amanat din lipsa de cvorum

Palatul Parlamentului a fost marti plin de copii. Zeci de fetite si baieti au venit sa ii convinga pe alesi sa voteze ca 1 iunie sa fie zi libera nationala.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.