Zeci de copii din Cluj, dar si din alte 8 tari, au cantat la unison un colind, prin Skype: "A fost o bucurie pentru noi"

Dată publicare: 11-12-2015 07:40
Dată actualizare: 14-12-2015 07:02


Magia Craciunului uneste oameni din intreaga lume, iar vocile lor se pot face auzite la unison.

Au demonstrat-o joi seara zeci de copii din Cluj, dar si de peste hotare - mai exact, din alte 8 tari. Au cantat impreuna un colind, sub aceeasi bagheta.

Conectati prin Skype, pe internet, si cu ajutorul unor ecrane gigantice, au facut spectacol, ca si cum s-ar fi aflat toti pe scena, in acelasi loc.

Copiii au pus joi seara stapanire pe Piata Unirii, din Cluj Napoca. Au fost multi in public, dar si pe scena. Impreuna cu profesorii, pusti de la 26 de scoli din judetul Cluj s-au pregatit aproape doua luni, ca sa invete sa cante un colind, pe 5 voci.

Eleva: "Nu am cuvinte sa zic, a fost o bucurie pentru noi. Ne-am pregatit si foarte mult chiar de la inceputul anului si la cor."

Eleva: "A fost foarte frumos o experienta minunata si as mai repeta aceasta experienta."

Pe un ecran urias, amplasat in piata, au putut fi urmariti si copiii din celelalte 8 state implicate in proiect. Au fost si ei prezenti la eveniment, cu ajutorul internetului. Astfel, la unison cu elevii din Cluj, au cantat si copii din India, Columbia, Spania, Finlanda, Macedonia, China, Marea Britanie si Statele Unite.

Initiatoarea proiectului este o profesoara de muzica din Cluj.

Claudia Eli, initiatoarea proiectului: "Am zis ca asta e singura forma prin care ii putem face pe cei mari sa ii ascultam pe cei mici. Mesajul care se scunde in spatele ideii este faptul ca in mainile copiilor se afla puterea de schimbare si ca au puterea sa schimbe lumea oamenilor mari. Sunt fenomenali copiii!"

Evenimentul de joi seara face parte din proiectul Cluj Capitala Europeana a Tineretului 2015.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO