Campania Shoe Box: O simpla cutie de pantofi are puterea sa aduca speranta si bucurie in sufletele a zeci de mii de copii

Dată publicare: 10-12-2015 18:35
Dată actualizare: 13-12-2015 00:01


Acolo unde Mos Craciun nu poate ajunge iar oamenii stiu mai degraba ce inseamna lipsurile si-au propus sa ajunga voluntarii campaniei ShoeBox

Acestia ne spun tuturor, ca printr-un gest simplu, avem puterea sa trimitem, intr-o cutie de pantofi, bucurie si speranta copilasilor greu incercati de soarta.

Si, inainte sa trimitem sa ne gandim ce ne-ar fi placut noua sa primim cand eram mici. Anul trecut, campania a strans aproape 40.000 de cutii cu daruri, care au ajuns in toate zonele Romaniei.

"Nu salvam lumea cu o cutie de pantofi umpluta cu dulciuri si jucarii, dar vom invata sa pretuim perna pe care ne punem capul seara" - acesta este mesajul pe care ni-l transmite campania Shoe Box.

Ideea implicarii in proiect e simpla: sa ne gandim ce i-ar placea unui copil sa primeasca, sa punem acele lucruri intr-o cutie de pantofi, impachetata in hartie de cadouri si sa lasam cutia la unul dintre cele 107 centre de colectare din tara.

Voluntarii Shoe Box vor avea grija ca darul nostru sa ajunga la familiile defavorizate din Romania.

In Romania, campania a luat nastere in urma cu 8 ani, cand un tanar din Cluj a vrut sa il invete pe fiul sau sa isi imparta jucariile cu alti copii. De atunci, in fiecare an, aproape 40.000 de copii au gasit surprize.

Deja, in centrele de colectare s-au strans mii de cutii in care oamenii au pus dulciuri, jucarii, hainute sau carti cu povesti. Nimic perisabil

Pe cutie trebuie mentionat doar sexul si varsta copilului la care ati vrea sa ajunga coletul, iar in interior puteti lasa si o scrisoare.

Pe acelasi principiu se bazeaza si campania "De la copii pentru copii", initiata de organizatia internationala, Round Table. Datorita lor, ajutoarele mosului venite din Germania, au descarcat in mai multe judete din tara 35 de TIR-uri pline de cadouri.

Cadourile au fost pregatite de copii din Germania, care au pus printre jucarii si dulciuri si poze cu ei, dar si scrisori pentru prietenii din Romania.In cadrul campaniei Shoe box, cadourile pot fi lasate la centrele de colectare pana pe 15 decembrie, urmand ca voluntarii sa le imparta in tara intre 16 si 24 decembrie.
 

Tags: campanie, shoe box,


VIDEO PROTVPLUS.RO