Sfaturi pentru a practica kyte pe litoral. Scenele filmate pe o plajă din Constanța
Pe un asemenea octombrie însorit, vremea este excelentă la mare pentru iubitorii de sporturi nautice. De pildă, kyte-ul, un sport extrem, în care surferul este tras pe apă de un zmeu uriaş.
Vântul a fost perfect, soarele a încălzit cu 20 de grade, iar amatorii au fost ajutaţi de valurile uniforme. Tot sâmbătă s-a încheiat celebra cursa de caiace a campionului Ivan Patzaichin.
O plajă din Constanța s-a umplut de zmeie la orele prânzului. Curajoşii le-au scos în larg când valurile au fost perfecte pentru sportul care combină plăcerea de a trage un zmeu cu surfingul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Românii care practică acest sport spun că pe litoralul Marii Negre se pot găsi zone bune pentru Kyte: plajele noastre nu duc lipsă de vânt constat, iar obstacolele sunt minime, atât în apă, cât şi pe uscat.
"Este vremea superbă, încă este cald, 20 de grade. E super azi", spune Andrei Damian, instructor de kyte.
Temperatura apei a fost însă mai scăzută, aşa că un costum de neopren este obligatoriu.
Răzvan este din Bucureşti. A aflat despre schimbarea direcţiei vântului, a urcat în maşină şi în câteva ore era pe plajă.
"Am venit special pentru valuri, vremea este ideală toamna. Acum sunt nişte vânturi stabile, aliniază toate forţele naturii şi tot organismal este pregătit acolo într-un moment foarte scurt în timp", spune Răzvan.
Oricine are îndrăzneală şi condiţie fizică poate practica kyte, spun instructorii.
În apropiere, pe malul lacului Tăbăcărie din Constanța, zeci de turişti au participat la celebra cursa de caiace pe 42 de kilometri.
"Încurajez tinerii, oamenii în vârstă să vină să vâslească în natură. Mai mult de atât ce poate fi mai frumos decât să stai în natură şi să te mişti", spune Ivan Patzaichin.
Amatorii de sporturi nautice sunt norocoşi în acest an: specialiştii spun că sezonul se va prelungi la malul mării până la sfârşitul lunii noiembrie.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!