Vrei sa mergi la medicul de familie? Ai nevoie de programare!
UPDATE: Pacaleala de 1 aprilie pentru toti bolnavii inchipuiti care aglomerau camerele de garda. Din aceasta data toti romanii vor fi obligati sa-si faca programare telefonica la medicul de familie sau la specialist.
Cei care vor sa fie consultati peste rand vor achita o taxa. Timpul de consultatie acordat unui pacient va fi de un sfert de ora. Astfel, medicul va vedea 20 de bolnavi in cele 5 ore cat va fi la cabinet. In alte doua facand vizite la domiciliu si ingrijind alti bolnavi.
Pentru consultatie omul trebuie sa-si faca programare, doctorii fiind obligati sa-si afiseze numarul de telefon. Bolnavii care vin fara programare, dar vor sa fie consultati in aceeasi zi trebuie sa astepte doctorul dupa program, iar serviciul trebuie platit. Unii medici spun ca vor percepe un tarif de 10 lei. Este insa o taxa care n-are legatura cu coplata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Fac exceptie de la aceste reguli cazurile de urgenta medicala, dar si cabinetele din mediul rural, in localitatile unde, din cauza lipsei mijloacelor tehnice necesare, nu exista posibilitatea efectuarii acestora.
Fac exceptie si serviciile medicale paraclinice recomandate bolnavilor care au consemnat pe biletul de trimitere un diagnostic prezumtiv sau cert de afectiune acuta.
Totodata, de anul acesta medicii vor primi cu 20% mai putini bani de la CNAS pentru faptul ca au bolnavi inscrisi pe liste. De la 90% la 70%.
Cei de la Casa Nationala au declarat ca in ultimii ani la noi consumul de medicamente a fost irational si haotic, asta pentru ca medicii au prescris fara limite. Iar unii chiar au fraudat sistemul.
Ca atare, sunt in investigatie mai multe dosare ale unor doctori care au dat retete la pacienti inexistenti. Unii, de exemplu, au prescris 50 de retete intr-un la un singur bolnav. Aceste analize sunt facute pe programele nationale de oncologie si diabet.