Ministerul Sanatatii impune coplata serviciilor medicale. Afla ce inseamna!

10-06-2009 00:00


Pensionarii sarmani care primesc pana in 700 de lei pe luna vor merge la doctor pe baza unor tichete gratuite. Noi, ceilalti, vom scoate bani din buzunar, inainte de o consultatie.

Cu alte cuvinte, Ministrul Sanatatii vrea sa impuna din toamna coplata serviciilor medicale, spre nemultumirea generala.

"Sistemul de coplata este o masura ceruta de Fondul Monetar International si Banca Mondiala", spune ministrul sanatatii , care precizeaza ca va introduce un pachet general garantat de servicii medicale care vor ramane gratuite. La ce se refera, care sunt serviciile care vor costa... si cat? La aceste intrebari nu a oferit nimeni un raspuns. Stim doar ca sistemul este importat din Croatia si Slovacia.

Bolnavii romani sunt extrem de indignati, mai ales ca deja scot lunar foarte multi bani din buzunar si pentru medicamente.

Insa, ministrul sanatatii spune ca cei cu pensii sub 700 de lei nu au de ce sa isi faca probleme, pentru ca ei vor primi tichete gratuite.

Singurii care vad coplata cu ochi buni sunt doctorii care spera ca astfel pacientii nu vor mai abuza de serviciile medicale.

Controversatul proiect care prevede coplata intra in dezbatere publica din 1 iulie, iar pe toata durata verii cei din Minister vor face o campanie de informare.

VIDEO PROTVPLUS.RO