Vom avea un Paste de lux. Preturile au crescut pe toata linia - de la legume, pana la oua si miei

×
Codul embed a fost copiat

Crescatorii de oi din Marginimea Sibiului nici nu se gandesc sa lase din pret ca sa-si mai acopere cumva pierderile dupa aceasta iarna lunga.

Daca punem la socoteala ca in aceasta luna s-au scumpit si ouale, dar si trufandalele, constatam ca masa de sarbatoare o sa fie pentru romanii saraci un lux.

La ferma domnului Marcel 600 de miei zburda inca voiosi prin tarcuri.

"Va fi mai scump cu 2, poate chiar 3 lei fata de anul trecut", spune Horst Schmidt, crescator de oi.

Asta inseamna cu 10% mai mult fata de aceeasi perioada din 2011. Iar crescatorilor nici prin cap nu le trece sa lase din pret.

Citește și
miei
Afla ce boli risti cumparand carne de miel neverificata de veterinari
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Ce nu vand, dau la export. Arabii, turcii, dar si vesticii Europei se dau in vant dupa carnea frageda a mieilor crescuti pe pasunile noastre.

Nu exista Paste fara miel, dar nici fara branza, legume sau verdeturi. Orice gospodina stie ca are nevoie pe marar, patrunjel, usturoi si ceapa verde, plus ridichi sau salata. Sa nu uitam desigur de oua.

Ouale s-au scumpit cu 20%, iar preturile legumelor s-au dublat sau chiar triplat. Din pacate, nu a crescut si bugetul alocat de familii pentru Paste.

Tragem linie si adunam. Daca anul trecut o masa modesta de paste costa in jur de 250 de lei , anul acesta pentru aceleasi produse vom da in plus cel putin 50 lei.

Puteti alege si sa-i lasati pe altii sa gateasca. Daca va cazati la pensiunile de langa Paltinis, isi bat capul gazdele cu meniul.

Chiar daca mai e o luna pana la Paste, aproape toate locurile din pensiunile de la poalele muntilor Cindrel au fost ocupate.

Preturile pornesc de la 120 de lei pe noapte la o pensiune de 2 margarete si pot ajunge pana la 250 de lei pe noapte la 5 margarete.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Vom avea destui miei pe masa de Paste
Vom avea destui miei pe masa de Paste

Desi pastele vine cu doua saptamani mai devreme anul acesta, nu avem niciun motiv de ingrijorare. Vor fi destui miei pe piata, dar si carne in macelarii, pe alese chiar.

Afla ce boli risti cumparand carne de miel neverificata de veterinari
Afla ce boli risti cumparand carne de miel neverificata de veterinari

In timp ce prin piete si in targurile speciale lumea vine, intreaba si pleaca, la stanele din apropierea oraselor vanzarile merg bine.
Unii dintre ciobanii de langa Bucuresti spun, de pilda, ca nu mai au la aceasta ora niciun miel.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record

Potrivit autorităților ungare, Dunăre a atins nivelul maxim în sâmbătă dimineața, la ora locală 07:00. Atunci ar fi măsurat în jur de 8,5 metri, iar polițiștii de aici estimau, vineri, o creștere de aproximativ 40-50 centimetri.

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.