Isi cresc singuri nepotul intr-o casa distrusa aproape complet de inundatii. Cum il puteti ajuta sa mearga la scoala


Ultimul update: Joi 01 Septembrie 2016 07:13
Data publicarii: Luni 29 August 2016 08:38
Categorie: Stiri Sociale

Situatie fara iesire pentru o familie de batrani din Tarnaveni, Mures. Inundatiile din aceasta vara le-au distrus casa aproape complet, dar oamenii n-au unde sa se duca si nici posibilitati sa refaca locuinta.

Bunicii sarmani isi cresc din greu nepotul care a fost abandonat de mama si care in aceasta toamna ar trebui sa inceapa scoala.

CINE DORESTE SA AJUTE ACEASTA FAMILIE O POATE CONTACTA LA 0745.273.544.

Reporter: "Aici dormiti?"
Aurelia Baciu, batrana: "Da."
Reporter: "Nu va e teama?"
Aurelia Baciu: "Ce sa facem?"

Aurelia Baciu: "Asa de frica mi-a fost cand a cazut, am plans..."

Aici isi spun noapte buna cei doi bunici impreuna cu nepotelul de sapte ani. Casa din chirpici s-a prabusit pe jumatate dupa ce ploile si inundatiile din aceasta vara i-au imbibat peretii. La sfarsitul lunii iunie apele s-au revarsat pe strazile orasului Tarnaveni si doua masini au fost luate de suvoaie. Peste 200 de locuinte au fost atunci inundate.

Nicolae Campean, batran: "Dupa ploaie s-a lasat pe o parte, Doamne ajuta ca n-a cazut peste vecini sa nu facem stricaciuni. Casa veche, numai eu de 57 de ani stau in ea, are vreo 90 de ani. Nepotul era inauntru si a auzit ca se lasa casa si a fugit afara. Aici e locul meu natal si n-am sa-mi parasesc locul."

Bunica face de mancare afara si se gandeste cu groaza ca se aproapie iarna. Desi sunt extrem de saraci, oamenii n-au putut sta indiferenti in momentul in care fiica lor a decis sa-si abandoneze in maternitate copilul nascut prematur. L-au luat in grija, iar aum baietelul pe nume Paul se pregateste sa mearga la scoala.

Aurelia Baciu, batrana: "Fetita a plecat, eu m-am dus si m-am interesat de el, avea 700 de grame, prematur. Am iscalit pentru el si l-am luat in raspundere."
Reporter: "Cum va descurcati?"
Aurelia Baciu: "Cu alocatia copilului."

Impresionati de drama lor, vecinii incearca sa-i ajute pe sarmani cum pot.

Vecin: "Nu au unde, cateva nopti a mai dormit pe la mine, mama ii mai face baie la baiat, ii mai da de mancare."

Vecin: "A plouat tare si casa cum e veche, din chirpici, n-are fundatie si a cazut. Am ajutat sa dea jos tiglele sa nu cada pe ei, daca mai ploua o data cade totul jos."

Bunicii lucreaza cu ziua si isi castiga din greu painea. Nu au bani sa refaca locuinta, iar la urmatoarea ploaie risca sa ramana sub cerul liber. 

Patru copii din Vaslui pot doar sa viseze la vacanta. Drama unei familii care nu are cu ce sa isi imbrace micutii
Bolnav si sarac, nea Nelu locuieste de 2 ani intr-o masina veche. Cine i-a sarit in ajutor cand l-a gasit lesinat pe strada
VIDEO PROTVPLUS.RO