Scoli speciale pentru biciclistii care vor sa invete sa supravietuiasca in trafic. Ce inveti intr-o lectie care costa 100 lei

Dată publicare: 21-08-2014 19:06
Dată actualizare: 24-08-2014 07:13


In fiecare an, in tara noastra, se vand peste 400.000 de biciclete, chiar daca multi dintre proprietari constata ca nu stiu prea bine sa mearga pe doua roti.

Asa ca au aparut scoli speciale pentru cei care vor sa invete. Sunt acceptati incepatorii, dar si cei care nu sunt siguri ca vor reusi sa infrunte traficul din orasele romanesti pline de "capcane".

Alex are 7 ani, insa nu mai este de mult un incepator. Cu toate acestea, parintii lui vor sa se asigure ca este pregatit sa se aventureze pe doua roti intr-un oras periculos cum este Bucurestiul.

Instructorul scolii, la care este inscris copilul, nu duce lipsa nici de elevi adulti. Cam 10 pe saptamana. Cel mai in copt are 55 de ani.

O lectie de mers pe bicicleta va costa 100 de lei si dureaza o ora si jumatate, iar ca sa treceti de la categoria pieton la cea de biciclist aveti nevoie de cel mult sase lectii. De altfel, promit instructorii, la finalul acestor cursuri veti fi in stare sa mergeti in linie dreapta si nu veti iesi de pe pista de biciclisti. Chiar si atunci cand crezi ca stii sa mergi pe bicicleta poti invata, spune profesorul.

Georgiana in schimb ia lectii de la nasii sai. Deocamdata fara succes.

Georgiana: "As vrea sa invat sa merg pe bicicleta, dar de fiecara data am cazut".

Potrivit unui studiu GFK, in 2012, in Romania s-au vandut aproape 400 de mii de biciclete. Asta inseamna cam 5 biciclete la o masina noua. Cele mai multe biciclete sunt la tara, unde 35% dintre romani au asa ceva. La oras ponderea este de numai 20%.

Tags: biciclete, vanzari,


VIDEO PROTVPLUS.RO