Val de amenzi în localitățile plasate în carantină. Poliția a organizat mai multe filtre

Ultima actualizare: 23-11-2020 19:45

A început să plouă cu amenzi în localitățile intrate în carantină. Dacă în primele zile, polițiștii și jandarmii doar i-au avertizat pe localnici să poarte măști și să iasă din case cu declarații, acum i-au sancționat pe cei care nu au respectat legea.

Numai în judeţul Ilfov au fost date peste 250 de amenzi. Mulți au fost sancționați pentru că aveau mască, dar o purtau sub bărbie. În acest mod, nu erau protejați nici ei şi nici cei din jur.

În cele 11 localităţi aflate în carantină în judeţul Ilfov a fost ziua amenzilor.

Peste 250 de localnici vor plăti aproape 30 de mii de lei pentru că nu aveau sau nu purtau corect masca. Plătesc şi cei care nu şi-au completat declaraţiile pe propria răspundere pentru a ieşi din case.

În ciuda carantinei, pe străzile din Popeşti Leordeni a fost destul de aglomerat. Totuşi, primăria susţine că în mod normal ar fi fost de 3 ori mai mulţi oameni. Şosele au fost însă la fel de pline, mai ales Drumul Naţional 4. Mulţi oameni erau prea relaxaţi.

Reprezentanţii primăriei susţin că mulţi localnici vor respecta măsurile, doar de teama amenzilor.

Laurenţiu Ivanescu, comitetul local situaţii de urgenţă Popeşti Leordeni: ”După ce primesc un avertisment sau o amendă cei mai mulţi nu mai uită. De cele mai multe ori, în momentul când simţi o amendă, începi să fii mai responsabil.”

Situaţia a fost similară în toate localităţile aflate în carantină.

Mai bine de 250 de poliţişti sunt în filtre în cele 11 localităţi din judeţul iflov, aflate în carantină. Oamenii legii verifică dacă toţi cei care au ieşit din case poarta măşti sau au declaraţii pe proprie răspundere. Cei care nu respectă aceste reguli sunt sancţionaţi. Amenda este de la 500 până la 2.500 de lei.

Poliţiştii nu au reuşit să-i verifice pe toţi cei care au trecut prin localităţile aflate în carantină. O recunoaşte şi premierul Orban.

Ludovic Orban, premierul României: "Din cauză că mulți locuitori din Ilfov lucrează în București, e un trafic foarte mare, e dificil controlul. E posibil ca anumite mașini să fie cunoscute și să nu mai fie necesară oprirea lor, pentru că polițiștii cunosc bine zonele și persoanele, e deplasare cotidiană."

Acolo unde poliţiştii au oprit mai multe maşini s-au format ambuteiaje. De pildă, în oraşul Constanța, intrarea dinspre localitatea Valu' lui Traian a fost blocată de mașini pe zece kilometri.

Andreea Iliescu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Constanța: "Dacă situaţia o va impune, se va suplimenta numărul de efective şi în perioada următoare, pentru a preîntâmpina astfel de situaţii".

Municipiul Constanța şi opt localităţi din judeţ sunt în carantină din cauza ratei mare de infectare cu SARS-COV-2. Luni, în judeţ au fost date 130 de amenzi, în valoare totală de 50 de mii de lei. Sancţiuni au fost date şi în zona de vest a ţării. În Lugoj, de pildă, au fost 36 de amenzi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO