Vacanta de 1 mai: rezervari cu 40% mai putine decat in 2008

Ultima actualizare: 02-07-2012 12:37

Hotelierii nu isi pierd insa cumpatul si cred ca situatia se va schimba in favoarea lor pe ultima suta de metri. Si asta deoarece tinerii vor prefera sa evite agentiile si sa mearga la mare pe cont propriu.

Chiar daca in acest moment reprezentantii agentiilor de turism au doar 20.000 de locuri rezervate pe litoral, hotelierii sunt siguri ca cifra se va tripla, odata cu intrarea studentilor in liberele de 1 mai. Tocmai de aceea paturile puse la dispozitia clientilor vor depasi, pe litoral, cifra de 70.000.

Nu numai tinerii sunt cei care vor dubla gradul de ocupare al hotelurilor de la mare. Se mizeaza foarte mult si pe numarul mare de romani care au renuntat la excursiile in strainatate.

Fie din cauza crizei sau a numarului mic de libere, peste 15.000 de turisti care anul trecut se aflau in Grecia, Turcia sau Bulgaria ar putea sa se regaseasca acum pe terasele si hotelurile litoralului romanesc.

Preturile sunt similare cu cele de anul trecut. Spre exemplu, pentru 3 nopti de cazare la un hotel de 4 stele din Mamaia veti plati 970 de lei pentru o camera cu mic dejun inclus.

La munte insa hotelierii pun lacatul pe usa: de doua ori mai putine rezervari fata de anul trecut.

Sezonul in 2009 este mai bun decat cel din 2007, insa mult mai slab decat cel de anul trecut, cand Pastele s-a lipit de 1 mai, iar hotelierii au avut sansa sa vinda pachete duble atat pe intern, cat si pe extern.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO