Un proiect sustinut cu fonduri europene va transforma ingrijitoarele din crese in educatoare

Ultima actualizare: 25-10-2012 00:17

Doar asa putem tine pasul cu tendintele europene. Educatia celor mici trebuie sa inceapa la 1 an, dar fara instructori animatori sau psihopedagogi, cei mici nu au de la cine sa deprinda lucrurile elementare la inceput de viata.

Asa ca toti cei care sunt acum in sistem vor beneficia de cursuri de pregatire.

La 2 ani, copiii vorbesc deja in propozitii, sunt curiosi, isi dezvolta memoria. Masa, olita si somnul nu mai sunt de ajuns pentru ei. In fiecare cresa ar trebui sa existe oameni calificati sa-i si educe, nu numai sa-i ingrijneasca.

Maria este una dintre ingrijitoarele care ar vrea sa sa specializeze ca educatoare. Dar nu poate lucra cu fiecare copil in parte, atata vreme cat are in grija doua grupe, adica 40 de copii.

Cei care sunt totusi in sistem ar putea beneficia de pe urma celor 4 milioane si jumatate de euro, puse la dispozitia noastra de Uniunea Europeana tocmai pentru calificarea personalului si amenajarea creselor.

In conditiile in care multe familii nu isi permit o bona, cresele raman o solutie. Iar intr-un viitor optimist, cand vor reincepe angajarile, grupele ar putea fi reduse de la 20 de copii la 9, o cifra mai usor de stapanit de viitoarele educatoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO