Un proiect sustinut cu fonduri europene va transforma ingrijitoarele din crese in educatoare
Doar asa putem tine pasul cu tendintele europene. Educatia celor mici trebuie sa inceapa la 1 an, dar fara instructori animatori sau psihopedagogi, cei mici nu au de la cine sa deprinda lucrurile elementare la inceput de viata.
Asa ca toti cei care sunt acum in sistem vor beneficia de cursuri de pregatire.
La 2 ani, copiii vorbesc deja in propozitii, sunt curiosi, isi dezvolta memoria. Masa, olita si somnul nu mai sunt de ajuns pentru ei. In fiecare cresa ar trebui sa existe oameni calificati sa-i si educe, nu numai sa-i ingrijneasca.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Maria este una dintre ingrijitoarele care ar vrea sa sa specializeze ca educatoare. Dar nu poate lucra cu fiecare copil in parte, atata vreme cat are in grija doua grupe, adica 40 de copii.
Cei care sunt totusi in sistem ar putea beneficia de pe urma celor 4 milioane si jumatate de euro, puse la dispozitia noastra de Uniunea Europeana tocmai pentru calificarea personalului si amenajarea creselor.
In conditiile in care multe familii nu isi permit o bona, cresele raman o solutie. Iar intr-un viitor optimist, cand vor reincepe angajarile, grupele ar putea fi reduse de la 20 de copii la 9, o cifra mai usor de stapanit de viitoarele educatoare.
Sursa: Pro TV
Etichete: fonduri europene, gradinita, educatoare, creșe,
Dată publicare:
20-10-2011 12:07