Un orădean a returnat un portofel găsit în gunoi. Câți bani i-a dat proprietarul

22-11-2017 14:43


Nicolae Hendre

Un angajat al unei societăți de salubritate a devenit faimos pe rețelele de socializare, după ce a dat dovadă de omenie.

Bărbatul a găsit un portofel într-un coș de gunoi și nu a stat pe gânduri, ci l-a înapoiat proprietarului. Pentru gestul său, bărbatul a fost felicitat de zeci de persoane, scrie eBihoreanul.

Nicolae Hendre locuiește în satul Cheriu, comuna Oșorhei, alături de familia sa. În ciuda faptului că muncește din greu pentru banii pe care îi primește, acesta este fericit că are un loc de muncă și își poate crește cei doi copii.

Într-o seară, în timp ce golea un coș de gunoi, bărbatul a găsit un portofel. „Nu era niciun ban în el, doar un card de sănătate, un card de farmacie şi nişte hârtii cu numere de telefon", povesteşte muncitorul.

Întrucât Nicolae nu știe să citească, bărbatul a apelat la soția sa pentru a-l ajuta să-l găsească pe cel care și-a pierdut portofelul. Astfel, cei doi au sunat la numerele găsite în portofel. Așa au dat de un vecin al păgubitului care le-a făcut legătura.

În cele din urmă a aflat că bărbatul rămas fără acte este un pensionar din Oradea, care a fost fericit că și-a primit cardul de sănătate fără de care nu-și putea procura medicamente.

"I-am zis că bani n-au fost, m-a crezut. Mi-a dat şi 10 lei, pentru că l-am ajutat", a spus fericit Nicolae.

În decursul vieții, Nicolae susține că am mai găsit obiecte piedute, însă niciodată nu a decis să le păstreze. "Eu nu vreau probleme, orice găsesc caut să duc cui aparţine. Eu mă bucur că am un loc de muncă", spune acesta cu modestie.

Sursa: ebihoreanul.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO