Un inginer silvic din Craiova transformă copacii bătrâni în opere de artă. Gabi Rizea, în presa străină


Ultimul update: Duminica 22 Octombrie 2017 19:33
Data publicarii: Sambata 14 Octombrie 2017 16:34
Categorie: Stiri Sociale
Gabi Rizea

În urmă cu trei ani, un silvicultor român și-a descoperit din întâmplare un nou talent, iar acum presa străină scrie despre el.

Craioveanul Gabi Rizea, 42 de ani, și-a descoperit talentul la sculptură în lemn în 2014 și de-atunci face asta, transformând în opere de artă impresionante copacii uscați.

Fost inginer silvic, Rizea a devenit sculptor în lemn din întâmplare, scrie odditycentral.com. Acum trei ani, după ce a cumpărat o drujbă nouă, a început să se "joace" cu ea pe o bucată de lemn din magazia lui. A încercat să sculpteze o față umană și, spre surprinderea lui, s-a dovedit a fi o lucrare foarte bună.

Acela a fost momentul în care s-a decis să-și cultive această înclinație și și-a cumpărat ferăstraie de toate dimensiunile. Apoi, lucrările lui au devenit din ce în ce mai bune.

A devenit atât de priceput încât autoritățile locale din Craiova i-au permis să cioplească arborii bătrâni și uscați dintr-un parc al orașului.

Câteodată fac schiţele, dar în 99% din cazuri, desenele nu se potrivesc cu lemnul. Lucrând într-un lemn care nu mai foloseşte, uscat şi deteriorat, mai întâi trebuie să-i înlătur tot putregaiul”, spune artistul.

De cele mai multe ori, strădania lui duce la rezultate impresionante. Așa cum este ”Găleata care curge”, cea mai cunoscută creație a lui Gabi Rizea, sculptată într-un frasin bătrân. După ce a descoperit că jumătate din trunchi era putred, Rizea și-a dat seamă că partea din mijloc a sculpturii trebuia să fie foarte subțire, așa că a ajuns să o transforme în apă care curge dintr-o găleată.

Fotografiile acestei sculpturi au devenit recent virale online și astfel despre Gabi Rizea s-a aflat și în afara țării, mai scrie odditycentral.com.

Sursă foto: Facebook Gabi Rizea

Sursa: odditycentral.com

Răzbunarea pictorului. Ce imagini obscene a ascuns în portretul unei familii cu care s-a certat
Micul Picasso, povestea băieţelului afgan care a cucerit lumea prin pictură
Micul Picasso, povestea băieţelului afgan care a cucerit lumea prin pictură
VIDEO PROTVPLUS.RO