Un hot din Buzau fura constant bagheta de dirijor de la o statuie a lui George Enescu. "Cred ca este cineva maniac"

Ultima actualizare: 07-08-2015 06:49

Un furt mai putin obisnuit nu le da liniste de cateva luni autoritatilor din Buzau. Persoane necunoscute au furat bagheta de dirijor de la o statuie a lui George Enescu amplasata intr-un parc din oras.

Ciudat este, ca desi bagheta a fost inlocuita de mai multe ori pana acum - de fiecare data a disparut, iar politistii nu au niciun suspect.

Statuia lui George Enescu este amplasata in zona centrala a Parcului Tineretului din Buzau. Sculptura in bronz este opera lui Oscar Han si se afla afla pe lista monumentelor istorice. Cineva se pare ca a indragit-o atat de mult incat a vrut sa aiba o bucata din ea acasa si a furat bagheta de dirijor pe care Enescu o tinea in mana.

Petre Burada, director Urbis Serv Buzau: "Cred ca este cineva maniac care nu suporta sa vada bagheta lui Enescu.
Reporter: De cate ori a disparut pana acum
Petre Burada: Cred ca zeci de ori. Are vreunul pe chelie dambalua asta sa nu aiba asta bagheta.”

Desi a fost furata de nenumarate ori, bagheta nu a fost niciodata recuperata. Ba mai mult, cele cu care a fost inlocuita au disparut si ele.

Cine o ia si de ce? “Probabil pentru fier vechi sau tineri teribilisti. Exact cum face si in Galati cu statuia lui Eminescu”, spune un localnic.

Pentru ca bagheta de dirijor de la statuia lui Enescu sa nu mai fie furata, autoritatile au incercat sa puna in locul ei una facuta din lemn, insa si aceasta a disparut.

Bagheta de dirijor de la statuia lui George Enescu nu are nicio valoare, spun autoritatile, insa nimeni nu intelege de ce aceasta este furata de fiecare data cand montata. Solutia ca ea sa nu mai dispara ar fi montarea unor camere de supraveghere aici in zona, insa deocamdata investia nu este trecuta in buget.

Intr-o ultima incercare, cei care au in grija statuia au montat astazi o noua bagheta de dirijor statuii lui Enescu - din plastic si metal. Cum monumentul nu este pazit, nimeni nu poate spune insa cat va rezista.

Furturile repetate ale baghetei de dirijor de la statuia lui George Enescu din Buzau sunt anchetate si de politisti. Pana acum - hotii nu au fost prinsi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO