Turistii straini au sters Romania de pe lista destinatiilor de sarbatori

Dată publicare: 09-12-2008 00:00
Dată actualizare: 06-08-2012 02:54


Suntem la fel de scumpi ca austriecii, iar proprietarii de pensiuni nici nu se gandesc sa mai lase la pret. Pe Valea Prahovei sau in Maramures, unde pana anul acesta sute de turistii din afara ne vizitau de sarbatori, gazdele abia daca aud un strain.


Din cauza crizei financiare si a preturilor ridicate la locurile de cazare din judet, strainii ne cam ocolesc. Fie raman acasa, fie aleg alte destinatii la acelasi pret.

De obicei veneau in perioada Craciunului. Anul acesta cererea a fost mai mica. Sunt cereri, dar nu in masura in care au fost anii anteriori. Probabil se simte criza financiara.
Viorel Nasui, administrator agentie de turism
Nea Costin din Surdesti are o pensiune de cativa ani buni, insa nu isi aminteste sa fi petrecut pana acum vreun Craciun fara cel putin o familie de straini. Rezervarile se faceau inca din vara.

Din pacate, comparativ cu anii trecuti, desi proprietarii au pregatit deja horinca, merele si pomenele, strainii nu s-au prea inghesuit. Anul trecut au avut oaspeti din Franta si Germania, iar acum isi pun speranta in romani.

Nici romanii nu s-au mai inghesuit sa cumpere pachetele autohtone de sarbatori. Hotelierii spun ca de multi ani nu s-a mai intamplat ca in decembrie sa mai aiba locuri libere pentru Revelion. Asa ca, cine vrea sa petreaca sarbatorile pe Valea Prahovei gaseste linistit locuri de cazare.


VIDEO PROTVPLUS.RO