Traficul pe DN 1 spre staţiunile montane, un coșmar: "Rămâi fără aer, e o vacanță mai chinuită"

14-08-2018 18:53


Tradiţional românesc, cu o zi înainte de startul vacanţei de Sfânta Maria, traficul pe DN 1 spre staţiunile montane a fost un coşmar.

S-a circulat doar în coloană, cu 10-15 kilometri pe oră. Distracţia s-a mutat apoi la telecabine şi telegondole, unde oamenii învăţaţi să stea la coadă şi-au petrecut o bună parte din zi.

Șoferii au fost parcă mai nervoşi că niciodată. Oamenii mai sunt dispuşi să creadă autorităţile care promit de 20 de ani o autostradă până la Braşov.

Mai multe echipaje de poliţie se afla în misiune pe DN1, dar nu reuşesc să mişte şirul de maşini mai repede.

După 6 ore de stat în trafic, câțiva tineri care au pornit din Neamț n-au ajuns încă în Buşteni. Numai de la Braşov la Azuga au făcut o oră.

Călătoria către mult aşteptata vacanță este un test de răbdare şi încercare.

Radu Onose, turist: "Traficul fiind atât de intens îți înțepenește tot corpul, se face cald în mașina. Rămâi fără aer, e o oroare. Sunt obosit, aer închis în mașina, e o vacanța mai chinuită".

Alții au impresia că dacă mai fac şi opriri o să dureze şi mai mult călătoria, aşa că își scot mâinile sau chiar picioarele pe geam.

Cozile nu se opresc aici. Turiştii de pe Valea Prahovei stau şi câte 3 ore la coada la telecabina în Buşteni ca să ajungă la Babele şi la Sfinx. O altă variantă de a respira aerul înălţimilor este să urcaţi de la Sinaia, la Cota 1400 şi 2000.

Doi soţi stabiliţi în Belgia au decis să îşi aducă fetiţele în vacanta în România.

Miercuri, cum e zi liberă de Sfanta Maria, va fi şi mai aglomerat pe toate drumurile de munte, aşa că înarmaţi-vă cu multă răbdare!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO