Tot mai multi tineri se inscriu la facultatile de Agronomie

Ultima actualizare: 10-07-2012 07:44

"Eu unde ma angajez, in fermele de animale sau pe ogoarele patriei?" se intreaba tot mai multi absolventi de liceu, atrasi de facultatile de agronomie.

Tinerii au aflat ca Romania are cateva milioane de hectare ce asteapta sa fie lucrate si sute de ferme de animale, unde specialistii nu se imbogatesc, dar castiga onorabil. Profesorii si decanii facultatilor de profil spun ca numarul candidatilor inscrisi s-a dublat comparativ cu anii trecuti.

De cand s-a dat startul inscrierilor, secretarii de la Facultatea de Agronomie din Iasi nu mai au timp nici sa respire. In prima zi au venit 800 de candidati, hotarati sa mearga in agricultura.

Concurenta stransa e la zootehnie si medicina veterinara. Cineva trebuie sa se ocupe si de genetica si de viitorul celor cateva zeci de rase de animale romanesti pe cale de disparitie.

Profesorii spun ca ii vor indruma pe tineri si spre specializari in strainatate, unde veterinarii au lefuri de mii de euro.

Si la Facultatea de Agricultura din Craiova in primele patru zile mai mult de jumatate dintre locurile libere au fost deja ocupate.

Inscrierile se incheie saptamana viitoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO