Tinerii atrași de cursurile şcolilor militare. Salariile celor care ajung în Marina Militară
Atrași de stabilitatea locului de muncă și de salariile bune, din ce in ce mai multi tineri români aleg sa urmezeze cursurile scolilor militare.
La unele dintre acestea numărul elevilor a crescut cu 25% faţă de anul trecut şi s-a dublat comparativ cu 2016. Cel mai greu s-a intrat la ''Academia Navala'' din Constantă.
Absolvenţii acestei instituţii sunt angajaţi automat în Marina Militară, însă diploma îi ajută să îşi găsească uşor de lucru şi pe navele comerciale ori în armatele statelor NATO.
La Academia Navală Mircea cel Bătrân din Constantă au fost admişi anul acesta peste 100 de tineri. Pentru ei jurământul se traduce la sfârşitul studiilor în siguranţa unui loc de muncă bine plătit.
Subofiţerii primesc, atunci când se angajează în Marina Militară, 2.400 de lei salariu, iar la această sumă se adauga sporurile, banii de diurna, diferite indemnizaţii şi normele de hrană, adică încă 2.000 de lei.
În cazul ofiţerilor, salariul se apropie de 4.000 de lei, fără beneficii.
Absolvenţii Academiei Navale din Constantă sunt angajaţi automat, când termină studiile, în Marina Militară. Diploma lor este recunoscută internaţional.
A crescut numărul cursanţilor şi la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Buzău.
Armata se dovedeşte o soluţie şi pentru românii care au stat o vreme în străinătate.
Fiica unei femei, de pildă, a locuit până de curând în Irlanda, iar acum este elevă la şcoala de maiștri militari şi subofiţeri din Piteşti.
Cei care îmbracă haina militară ştiu şi că la pensie vor lua în medie măcar 3.300 de lei.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!