Ti-ai renegociat chiria? In Bucuresti a scazut cu 8% in 6 luni

Ultima actualizare: 09-12-2011 11:42
Bani, dolari, investitii, imobiliare, chei

Cel mai mult au scazut chiriile pentru apartamentele de patru camere. Proprietarii acestora cer acum sume lunare cu 15% mai mici decat anul trecut. Vezi care sunt preturile medii de pe internet, la capitolul inchirieri apartamente.

In luna iunie, pentru un apartament de doua camere chiria solicitata de proprietari era de 350 de euro in medie, cu 5% mai putin fata de inceputul anului, cand acesta se situa la 370 de euro, potrivit portalului anunturiparticulari.ro.

Pentru o garsoniera, pretul mediu in iunie a fost de 250 de euro, cu 4% mai mic decat in ianuarie.

In cazul apartamentelor cu trei camere, fata de luna ianuarie se constata o scadere a chiriei cu 10%, de la 540 de euro la 490 de euro in iunie.

Si pentru apartamentele de patru camere tendinta este aceeasi, pretul de inchiriere al acestora scazand cu aproximativ 15%, de la 770 de euro in ianuarie la 660 de euro in iunie.

In ceea ce priveste oferta, numarul apartamentelor nou aparute pe piata inchirierilor a crescut cu 27% fata de inceputul anului, doar in iunie fiind scoase pe piata 2.820 de apartamente, cu 36% mai multe decat in mai.

Cele mai multe oferte scoase pentru inchiriere in luna iunie au fost pe segmentul apartamentelor de doua camere, acestea fiind urmate de garsoniere.

O parte dintre dezvoltatori au schimbat destinatia apartamentelor, intrand pe piata inchirierilor cu locuintele ramase nevandute.

Reprezentantii portalului estimeaza continuarea scaderii chiriilor pana in jurul lunii septembrie, cand venirea din vacanta a studentilor in Capitala va aduce o cresterea cererii in special pe segmentul locuintelor de maxim trei camere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO