Testele nationale si Bacalaureatul se apropie. Cea mai ieftina meditatie e din ce in ce mai populara


Ultimul update: Marti 14 August 2012 10:43
Data publicarii: Luni 26 Martie 2012 17:28
Categorie: Stiri Sociale
Tastatura

Doua luni au mai ramas pana la probele de foc ale elevilor: testele nationale si examenul de bacalaureat. De teama unor rezultate dezastruoase, cum au fost cele de anul trecut, scolarii sarguinciosi se pregatesc de zor.

Acasa la profesori sau, mai nou, pe internet, audio si video. Meditatiile online sunt mai comode si mai ieftine.

Sunt putin obosit ca abia am venit de la scoala, dar sunt pregatit pentru lectie. Ok. Daca esti pregatit este foarte bine, astazi o sa incepem sa invatam prezentul simplu.

Marcel Ionescu abia a iesit dintr-o simulare a examenului de Bac. N-a fost prea multumit de rezultate, asa ca la scurt timp l-am gasit in fata calculatorului. Profesoara de engleza il mediteaza de la distanta pentru 30 de lei sedinta.

"Am apelat la acest gen de meditatii pentru ca sunt mult mai ieftine fata de cele traditionale si mult mai usor, nu trebuie sa ma deplasez sa ajung sa iau ore cu profesorii si de acasa", spune elevul Ionescu.

Marcel se viseaza stomatolog, dar pana la facultate, trebuie sa ia Bac-ul. Asa ca se pregateste intens online, pentru ca plateste mai putin.

Meditatiile on line prind teren, mai ales ca tarifele sunt si la jumatate fata de cele obisnuite.

Alti elevi silitori se pot pregati acasa gratis, cu ajutorul unor cursuri video. La Cluj, de pilda, doi profesori de matematica, tata si fiu, au construit un site cu lectii.

Lectia este predata de profesor. Elevii ii aud vocea, chiar daca nu este langa ei.

"Eu nu pot fizic sa ma tot repet, dar pot sa le acord lor cinci minute cu mine prin intermediul acestor videoclipuri. Manualele sunt mai neatractive, par mai stufoase, noi luam exact esentialul", spune Radu Poenaru, profesor de matematica.

Ca sunt online, gratuite sau pe bani multi, pregatirile sunt obligatorii pentru absolventii claselor a VIII-a si a XII-a, pentru ca examenele bat la usa. 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO