Taximetristii prefera sa stea pe dreapta, decat sa ia clienti beti

17-11-2009 00:00


"Clientul nostru, stapanul nostru!" Regula se schimba putin atunci cand vine vorba de taximetrie. Desi de cand cu criza li s-au mai imputinat clientii, taximetristii nu renunta la cateva conditii care de multe ori ii fac sa stea mai mult pe dreapta.

 

Tin prea mult la masina si la sanatatea lor, ca sa ia clienti cu tigara aprinsa, cu sticle de bautura sau care par amenintatori.

Daca la capitolul muzica, taximetristii sunt dispusi sa faca si concesii, cand vine vorba de clienti dificili, care au consumat alcool, situatia se schimba: "Odata ca sunt recalcitranti, de regula vin cu bautura in mana, cu sticla, cu paharul si au tot felul de fite in cap. Ii rogi sa aiba grija si sa nu verse bautura, dar nu au. Mi-au varsat de cateva ori si pe urma nu mai poti sa mai lucrezi. Numai de doi-trei ani ai voie sa refuzi clienti, pana atunci trebuia sa iei orice client care facea comanda, nu aveai voie sa refuzi", povesteste taximetristul Dorin Neagu.

Desi e mai tanar si este taximetrist de doar trei ani, Ion Macavei a trecut la randul lui prin multe: "S-a urcat un client beat in masina si avea o sticla de bautura in mana, a dat cu ea in bord si mi-a ars ceasul. Era suparat pe viata, cred. L-am dat jos din masina si am plecat. Paguba am suportat-o eu."

Si clientii au pretentiile lor: "Singura preferinta este sa fiu dus pe drumul cel mai scurt la destinatia pe care eu o comand, pentru ca o comand pe banii mei. Am fost intrebat daca imi place un anumit gen de muzica si am spus nu, nu am preferinte, imi place absolut toata muzica, cu conditia sa nu fie data tare", spune Cristian.

Taximetristii spun insa ca munca lor, oboseala si riscurile la care se supun nu sunt rasplatite pe masura. Aprecierea clientilor ii multumeste, dar nu le tine de foame.

Tags: taximetrie,

VIDEO PROTVPLUS.RO