Sute de locuinte din Bacau sunt grav afectate de viitura produsa dupa ploile puternice: "Asa ploaie nu am vazut in viata mea"

Ultima actualizare: 26-07-2014 07:27

O viitura puternica a facut prapad marti noapte in doua cartiere din orasul Comanesti, judetul Bacau. Apa involburata a navalit in peste 200 de locuinte, iar oamenii au fugit din calea ei, ca sa-si salveze viata.

O batrana de 72 de ani a ramas captiva in raul care se formase in bucataria ei si, speriata sa n-o ia apa, s-a urcat pe masa. Cativa localnici s-au legat cu o franghie si au reusit sa ajunga la ea, sa o scoata din valtoare. Mai bine de o ora a plouat incontinuu, spun oamenii, apoi a lovit viitura. Apa a venit furioasa de pe versanti si n-a iertat nimic. O batrana, singura acasa, n-a mai avut unde sa fuga.

In casele pline de apa, lucrurile pluteau peste tot. Apa a adus de pe versanti lemne si bolovani, care au infundat caile de scurgere.

Viorel Miron, primarul oraşului Comăneşti: "Avem doua cartiere grav inundate si cred ca avem peste 200 de gospodarii care sunt grav afectate la ora asta. Avem niste persoane ranite, evacuate, dar au refuzat sa mearga la spital. "

Prapad a fost si in comuna Vurpăr din judetul Sibiu, unde localnicii au trait cea mai neagra experienta din viata lor. A plouat atat de tare incat au crezut ca vine sfarsitul lumii.

Localnic: "Asa ploaie nu am vazut in viata mea. Si asa pericol. Nu stiu, ne-a fost frica!"

Apa a umflat paraul din localitate si a inundat gospodariile. Mai multe echipaje de pompieri au ajuns in zona si i-au ajutat pe oameni sa scoata apa din case si din curti.

Avertizarea cod galben de ploi si vijelii a intrat in vigoare marti, 22 iulie, in 27 de judete din tara, si pana miercuri seara, la ora 22, - meteorologii spun sa ne asteptam la intensificari ale vantului, ploi importante si chiar grindina.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO