Surse: Sorin Oprescu și alți 4 medici de la Spitalul Universitar au fost demiși

Ultima actualizare: 13-06-2020 13:53
Sorin Oprescu
Inquam Photos / Raul Stef

Surse oficiale au declarat petru Știrile Pro TV că Sorin Oprescu și încă 4 medici de la Spitalul Universitar din București au fost demiși. 

Conform surselor citate, este vorba despre medicii: Sorin Oprescu (chirurgie generală), Dorin Ionescu (secția nefrologie), Dragos Dorin (medicină internă), Adriana Nica (ATI) și Liliana Voinea (oftalmologie).

Carele medicale ar fi fost sancționate în acest fel după ce au fost filmate că au încălcat regulile privind protecția împotriva Covid-19, într-un raport de gardă.

Protocolul Ministerului Sănătății interzicea astfel de întâlniri în timpul pandemiei și le cerea medicilor să aibă aceste discuții doar online.

Sorin Oprescu, condamnat la închisoare cu executare

 

În luna mai a anului 2019, Sorin Oprescu a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni: 4 ani pentru luare de mită, 1 an pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi 3 ani pentru abuz în serviciu, el fiind achitat pentru spălare de bani.

Tribunalul București l-a găsit vinovat de luare de mită și abuz în serviciu și a dispus confiscarea a 25.000 de euro, bani pe care se presupune că i-ar fi primit șpagă.

Sentința a fost contestată la Curtea de Apel.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO