"Sunt cainii mei, pot sa ii spanzur". Atitudinea unui cuplu din Codlea care isi lasa cainii raniti sa se "vindece singuri"

Dată publicare: 13-01-2015 08:04
Dată actualizare: 16-01-2015 07:02


Impresionati de drama unui catel ranit, care zile in sir a schelalait in curtea stapanului, in orasul Codlea, vecinii au anuntat autoritatile.

Politia locala si voluntarii unei asociatii de protectie a animalelor au mers in gospodaria cu pricina si au gasit acolo mai multi caini raniti. Stapanul a recunoscut ca i-a folosit la vanatoare, ca gonaci pentru mistreti si ca, in lupta cu salbaticiunile, au fost raniti. Senin, a declarat insa ca nu-i duce la veterinar pentru ca "animalele se pot vindeca si singure".

Zile in sir a schelalalit bietul caine in curtea barbatului. Exasperati, vecinii au chemat voluntarii unei asociatii de protectie a animalelor care au gasit catelul cu o rana la picior. Si nu era singurul in suferinta.

"Nu ii acordase de peste 10 zile asistenta veterinara si sutinea ca se va vindeca pentru ca se va linge. Un brac german aflat in grajd era ranit la piciorul drept. Ne-a aratat un caine ranit la stomac, vindecat deja, ne-a spus ca a fost ranit de mistret", a spus Izabella Bitay, voluntar pentru protectia animalelor.

Barbatul are in curte 12 caini - unii de rasa, altii special dresati pentru vanatoare - pe care sustine ca ii ingrijeste bine tocmai pentru ca ii sunt de folos. Cat despre animalele ranite, e convins ca, daca sunt bine hranite, se vindeca repede, fara ajutorul veterinarului.

"Sunt animalele mele, pot sa ii spanzur, sunt cainii mei, sunt ai mei, eu i-am crescut, nu i-am luat de pe strada", a spus sotia proprietarului.

"Mi-a prezentat 12 carnete de sanatate, intr-adevar ultimul vaccin a fost facut in 2011, deci nu ar fi la zi cu vaccinarile. Ne-a spus ca pe toti ii foloseste la vanatoare, mai putin de doi care ar fi maidanezi", a spus Adrian Avram, Politia Locala Codlea.

"La fiecare vanatoare, chiar dansul ne spunea ca se inatmpla sa ii moara un caine, doi", spunea un localnic, Ovidiu Stan.

Voluntarii de la Protectia Animalelor au facut plangere la Directia Sanitar Veterinara, iar inspectorii vor face un control pentru a stabili in ce conditii sunt tinute animalele. Daca se constata ca sunt rau tratate, risca sa fie sanctionat.


VIDEO PROTVPLUS.RO