Succes urias la Untold. Suma colosala cheltuita de cei 300.000 de participanti in doar 4 zile de festival

09-08-2016 18:42


Festival de succes, profit pe masura.'' Untold '', cel mai mare eveniment muzical din sud-estul Europei trebuie sa devina un exemplu de urmat,in Romania.

Se estimeaza ca in numai 4 zile cei trei sute de mii de participanti, au cheltuit in Cluj-Napoca aproape 25 de milioane de euro. Toate hotelurile din oras au fost pline la fel si restaurantele.

Peste 300 de mii oameni au spus prezent anul acesta la Untold. Pentru ei, in jurul stadionul Cluj Arena, organizatorii au ridicat un mic orasel.

Adrian Chereji, director de comunicare Untold: "Pe langa scene, au gasit in festiva zonele de food, au fost 45 de astfel de locuri, au putut gasi cele mai diverse preparate, peste 60 de baruri, aceste locatii au fost deservite de peste 1000 de oameni. "
Anul trecut, cind au fost mai putini participanti in jur de 240 de mii, un singur turist a cheltuit in medie 100 de euro pe zi. Specialistii estimeaza ca aceste cifre s-au pastrat si anul acesta.


conf. univ. dr. Ovidiu Moisescu, Universitatea Babes - Bolyai Cluj:
Noi am facut studiul dupa incheierea festivalului anului trecut. Cifrele noastre spun ca ne arata in jur de 100 de lei pe participant din Cluj-Napoca si respective undeva la 180 de lei pe participant din afara Clujului

Anul acesta oaspetii au lasat la Cluj aproape 25 de milioane de euro,pentru mancare, bautura, biletul de intrare care a fost in medie 300 de lei, cazare 150 de euro dar si alte distractii. O mare parte din bani au mers catre economia locala.
De exemplu, numai barurile, cafenelele, restaurantele sau cofetariile din incinta festivalului au vandut in patru zile cat vand in mod normal in cateva luni.

Razvan Rus, comerciant: "Sunt si eu surprins cate am putut sa fac intr-un timp atat de scurt Am vandut 6000 de clatite. Am avut 17 oameni, fie ziua sau noaptea. Undeva la 800 de kilograme de faina, totul a fost cu sute de kilograme, la o alta dimensiune, un pic greu de gestionat"

Ioana Lazar , comerciant: "Suntem o locatie de tip to go. Am avut peste 1500 de client pe zi. S-au vandut peste 40 de kilograme de cafea din primele date pe care le am."

Ideea acestui concept, de a aduna pe o scena uriasa, timp de patru zile, cei mai renumiti Dj ai lumii ii apartine lui Bogdan Buta, un tanar de 31 de ani. El a fost implicat in trecut in diverse proiecte pentru studenti, iar anul trecut a avut initiativa celui mai mare eveniment in cadrul proiectului Cluj Capitala Europeana a Tineretului.

 

Tags: untold, bani,

VIDEO PROTVPLUS.RO