Ofertele hotelierilor pentru parinti, valabile doar daca elevii ar intra in vacanta de pe 1 iunie

Dată publicare: 15-05-2013 20:42
Dată actualizare: 18-05-2013 06:56


Vacanta de vara ar putea sa inceapa, macar pentru elevii de scoala primara si gimnaziu, mult mai devreme: pe data de 1 iunie si nu pe 22, cum este programat.

Propunerea vine din partea patronatelor din turism, care cer Ministerului Educatiei sa le permita copiilor sa ajunga la munte si la mare inaintea valului de turisti.

In felul acesta, parintii ar putea sa profite de preturile din extra-sezon si de programele speciale: "Litoralul pentru toti", "Vacanta la tara" si "O saptamana la munte".

Hotelierii sustin ca in acest fel familiile care au copii in clasele I-VIII ar beneficia de preturi reduse, iar ei ar iesi in castig prin prelungirea sezonului turistic.

Astfel, Programul "Litoralul pentru toti" include 6 nopti de cazare, de la 269 de lei de persoana, la 2 stele, pana la 605 lei de persoana in cazul hotelurilor de 5 stele.

Familiile cu copii ar putea opta si pentru "O saptamana la munte", program in care pentru 5 nopti de cazare turistul achita intre 158 de lei si 358 de lei, in functie de confort.

Exista si programul "Vacanta la tara" in care pensiunile agroturistice ofera 5 nopti de cazare cu preturi cuprinse intre 150 si 195 de lei de persoana.

Toate aceste oferte se incheie la mijlocul lui iunie, exact inainte de vacanta. Ideea de a scurta scoala a starnit acum vii dezbateri.

In randul elevilor e consens: toata lumea vrea ca vacanta sa inceapa cat mai devreme si sa dureze cat mai mult.

Profesorii s-au impartit in doua tabere: unii recunosc ca nimeni nu mai are chef de invatatura, cand afara s-a facut frumos, altii spun ca le-ar fi imposibil sa comprime materia.

In toate tarile Europei scoala dureaza intre 35 si 40 de saptamani pe an. Cu 36, ar trebui sa fim printre cei mai relaxati, dar nu e deloc asa. Copiii nostri sunt mai solicitati, spun parintii, pentru ca au de tocit mai mult.

Cei mai bucurosi ar fi hotelierii, care spun ca daca elevii ar lua vacanta mai repede, numarul turistilor de la inceput de iunie ar creste cu 50%.

Cert este ca si la mare, dar si pe Valea Prahovei, intre vacanta de 1 Mai si valul de turisti din miezul verii, afacerile stagneaza.

Initiatorii proiectului vor sa depuna si propuneri scrise la Guvern.

Tags: vacante, oferte,


VIDEO PROTVPLUS.RO