Studenții, nemulțumiți că transportul gratuit ar putea fi limitat. ANOSR îl critică pe Cîțu

08-02-2021 16:50


ANOSR, studenti

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) ”critică ferm” poziția prim-ministrului Florin Cîțu de a discuta limitarea transportului gratuit al studenților.

Astfel, studenții solicită Guvernului ”încetarea imediată a acestor demersuri.”

Mai mult, ei critică guvernarea formată din PNL-USR și UDMR, afirmând că ”deși domnul prim-ministru și echipa sa nu și-au găsit timp de la învestirea Guvernului să discute problemele și prioritățile studenților, acesta își continuă preocupările avute în ultimii ani de a elimina această facilitate pentru studenți”.

Reacția studenților de la ANOSR vine după ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că există o propunere prin care să se revină la vechiul sistem de decontare a unui anumit număr de călătorii pentru studenţi.

"Există o propunere prin care să se revină la vechiul sistem în care să se deconteze un anumit număr de călătorii care sunt efectuate cu scopul deplasării în localitatea în care îşi efectuează studiile studenţii şi nu sistemul de gratuitate totală care a fost introdus de PSD. (...) Există o astfel de discuţie, care din punctul meu de vedere mi se pare corectă", a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

El a arătat că o decizie va fi luată de Guvern.

Orban a mai arătat că s-a stabilit să existe un cuantum minim de 100 de lei al burselor pentru elevi acordate de consiliile locale.

Mai mult decât atât, ANOSR afirmă că, în 2017, când era senator, Cîțu ar fi depus un amendament pentru limitarea călătoriilor gratuite ale studenților, însă a renunțat singur la acest proiect după ce a constatat că ”suma care afectează bugetul de stat este nesemnificativă.” 

 

 

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO