Strazile Capitalei vor fi spalate in fiecare noapte. Cine risca amenzi de pana la 5.000 de lei
Testele au demonstrat ca mizeria se depune mai mult dupa caderea serii. In plus cei care au terenuri vor fi amendati, daca nu le curata si nu planteaza iarba. Murdar si plin de praf, Bucurestiul este unul dintre cele mai poluate orase europene.
Locuitorii Bucurestiului parca traiesc intr-un balon cu praf. Poluarea este uriasa, dupa cum demonstreaza si testele care se fac in cele opt statii de monitorizarea a calitatii aerului din Capitala si din Ilfov.
In unele zile se inregistreaza si cu 25 de miligrame pe metrul cub mai mult decat limitele normale. De unde vine aceasta poluare? Emisia de dioxid de carbon, praful de pe santierele din oras si gunoiul de pe strazi sunt principalele cauze.
Praful ajunge la nivelul solului mai ales in timpul noptii. Tocmai de aceea, primaria a cerut firmelor de salubrizare sa spele strazile intre orele 22 si 6.
Si, pentru ca santierele contribuie la cresterea cantitatii de praf din atmosfera, proprietarii lor vor fi obligati sa ia masuri suplimentare de protectie a mediului.
Magdalena Iuga: "Toate organizarile de santier sunt obligate sa-si asigure spalatul carosabilului pe o distanta de 300 de m si de jur imprejurul santierului".
Reprezentantii ONG-urilor spun ca in Bucuresti, lipsa spatiilor verzi este un alt factor determinant al poluarii.
Cei care au terenuri in zona Bucurestiului sunt obligati sa le igienizeze si sa cultive pe ele iarba, altfel pot fi amendati si cu 5.000 de lei.