Strazile Capitalei au fost invadate de biciclisti. Peste 8.000 de oameni care prefera sa circule pe doua roti au protestat

Ultima actualizare: 28-04-2015 06:56

Peste 8.000 de oameni care prefera sa circule pe doua roti, si nu cu masina, au participat la un mars de protest.

Ei cer mai multe piste de biciclisti in Bucuresti. I-a sustinut si presedintele Klaus Iohannis, care nu a pedalat alaturi de ei, dar a postat un mesaj de incurajare pe pagina sa de Facebook: "Sunt alaturi de biciclisti si indemn cat mai multe persoane sa se deplaseze folosind bicicleta."

La protest au participat si multe persoane cu handicap, care resimt cel mai mult lipsa unor trasee adecvate transporturilor alternative. Pe traseu, participantii au facut mai multe opriri.

Biciclistii au parcurs un traseu de aproximativ 15 kilometri. Pentru ei a fost oprita curculatia pe mai multe artere principale. Marsul a pornit din Piata Charles de Gaulle, iar participantii au trecut prin mai multe zone importante din oras, printre care Piata Victoriei, Pasajul Basarab, Splaiul Independentei, iar in final Parcul Tineretului.

Mii de biciclisti s-au intins pe sosea si, spun ei, simuleaza o moarte subita. De fapt vor sa transmita un mesaj important si sa sublinieze cat de riscant este pentru ei sa circule prin traficul din Bucuresti.

Bucurestiul a avut peste 100 de kilometri de piste pe sosea pana la sfarsitul lui 2012. Au fost insa desfiintate dupa ce politia le-a declarat ilegale, iar cele 24 de milioane de lei cheltuiti pentru investitie au fost practic aruncati pe fereastra. Acum au ramas doar 8 kilometri pe sosea, iar aceste piste sunt de multe ori blocate de masini, stalpi, cosuri de gunoi ori statii de autobuz.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO