O doctorita din Brasov a ramas oarba dupa o operatie la picior. Femeia ii acuza pe medicii de la un spital privat


Ultimul update: Marti 28 Aprilie 2015 06:56
Data publicarii: Sambata 25 Aprilie 2015 17:42
Categorie: Stiri Sociale

O doctorita din Brasov a ramas oarba dupa o interventie intr-un spital privat, iar acum isi acuza ferm colegii de breasla. Femeia a fost operata la picior, insa in scurt timp de la interventie a simtit ca isi pierde vederea.

A cerut ajutorul medicilor care o aveau in grija, dar, spune ea, acestia au asigurat-o ca tulburarea e pasagera. Investigatiile suplimentare au aratat, din pacate, ca nervul optic al pacientei se necrozase, pentru ca vasul de sange care il alimenta a fost blocat. Pacienta ar fi avut sanse sa-si pastreze vederea, insa trebuia intervenit de la primele simptome.

Medicii care au efectuat interventia se apara acum si spun ca orbirea este o complicatie data de bolile de care sufera femeia, iar pierderea vederii dupa operatie este o nefericita coincidenta.

Pentru doctorita Cornelia Uscoiu, de 58 de ani, fiecare revenire in cabinetul ei de medic de familie, ii provoaca suferinta. A muncit aici o viata intreaga, desi in ultimii 10 ani avea nevoie de 3 sedinte de dializa saptamanal. In urma cu cinci luni, s-a internat intr-o clinica privata din Brasov, pentru o operatie de bypass la artera femurala. Interventia a costat 2000 de euro. Dar a doua zi - spune pacienta, a inceput sa vada prost cu un ochi, iar dupa 24 de ore a orbit.

Cornelia Uscoiu: "Eu trebuia sa stau in reanimare macar o zi, sub supraveghere continua si cand i-am sesizat prima data ca nu mai vad cu un ochi trebuia sa se sesizeze ce se intampla ca se petrece un accident vascular sau o ischemie".

Desi le-a cerut insistent colegilor ei de breasla sa ii faca un control, spune ca de fiecare raspunsul lor a fost acelasi: problema va trece.

Cornelia Uscoiu: "I-am spus ca nu mai vad nici cu celalt ochi, faceti ceva, duceti-ma la reanimare, puneti-mi o perfuzie, puneti niste vasodilatatoare. "Sa speram ca nu e definitiv"- si a plecat la culcare. Asta e ultima mea imagine".

Doctorita devenita, intr-o singura zi, total dependenta de cei din jur, este revoltata! La fel si rudele si cunoscutii ei.

Viorica Uscoiu, mama: "Eu nici nu inteleg cum au putut oamenii aia sa faca o operatie si sa nu intri tu dimineata sa vezi daca pacientul tau traieste sau a murit".

Maria Boier, fosta asistenta: "E ceva strigator la cer, inexplicabil!"

Specialistii spun ca femeia a suferit un infarct al nervului optic. Un vas de sange care-l oxigeneaza s-a blocat si trebuia intervenit de urgenta. In apararea lor, medicii care au ingrijit-o sustin ca orbirea este o complicatie a bolii de rinichi de care pacienta suferea de multa vreme. In plus, sustin ca s-au mobilizat imediat ce le-a semnalat tulburarile de vedere.

Bogdan Moldovan, chirurg: "Mi se pare nedrept ca noi sa fim acuzati, in conditiile in care ne-am asumat un caz extrem de dificil, tocmai din colegialitate."

Doctorita este hotarata sa dea clinica in judecata si a facut o plangere la Colegiul Medicilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO