Sportivii din România, nevoiți să se antreneze în străinătate. Pista construită din bani publici, prea scumpă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 04 Octombrie 2018 08:22
Categorie: Stiri Sociale

Singurul circuit de curse pentru sporturi cu motor din România, aflat în judeţul Mureş, are tarife care îl fac inabordabil pentru pasionaţi.

Organizatorii unui concurs auto sau moto trebuie să plătească peste 30.000 de euro pe zi Consiliului Judeţean, proprietarul pistei.

Aşa că sportivii spun că vor continua să meargă în Ungaria sau Bulgaria, care au tarife mult mai accesibile.

Pista special construită pentru concursuri auto şi moto se afla lângă localitatea Ungheni din judeţul Mureş. Iubitorii de viteză însă nu prea se pot bucura de ea.

Dacă vor să închirieze spaţiul pentru competiţii îi costă peste 30.000 de euro. Pentru evenimente private este ceva mai ieftin: 6000 de euro pentru 10 ore.

"Un weekend în motorsport înseamnă joi, vineri, sâmbătă şi duminică, asta ar fi 120.000 de euro. Pentru mine ca sportiv modest mi se pare foarte mult, trebuie să colectezi din taxe de participare, din sponsorizări", explică Boroș Ioan, antrenor.

Tarifele au fost calculate de o firmă specializată, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Mureş, proprietarul pistei.

"S-au făcut acele calcule, a fost executat un studiu de oportunitate pentru calculul tarifelor de închiriere, nu am primit nici o sugestie din partea acelor asociaţii care se ocupă de aceste sporturi", se apară Peter Ferenc, preşedinte Consiliul Judeţean Mureş.

Peter este un motocilist de viteză de mai bine de 35 de ani şi a visat să încerce şi circuitul de curse de la noi.

"Ne ducem în Ungaria, Bulgaria, unde apucăm. Oriunde te duci în Europa ca pilot plăteşti în jur de 80 şi 150 de euro per zi pentru folosinţa circuitului, dacă calculăm în Târgu Mureş este 1000 de euro, este total o rea intenţie să nu o putem folosi", spune Gagyi Peter, fost campion.

Emil are şase titluri de campion naţional şi spune că circuitul ar fi ideal şi pentru pregătirea sa.

"Având un buget limitat este greu să ne antrenăm, ar fi exact ingredientul care trebuie pentru buna desfăşurare, pentru creşterea performanţei", spune acesta.

Circuitul de curse a fost finalizat după 8 ani de lucrări, are o lungime de 3,7 kilometri şi a costat 12 milioane de euro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Prețul unor pantofi din aur, împodobiți cu 236 de diamante
Cum să mergi în două city break-uri de toamnă la preț de unul
Half is Free! Festivalul de shopping unde găsiți haine la jumătate de preț
VIDEO PROTVPLUS.RO