Sporeste infractionalitatea, iesim cu toate fortele in strada!

Dată publicare: 15-02-2009 00:00
Dată actualizare: 09-04-2012 04:30


Este mesajul ministrului de Interne, Dan Nica, care a anuntat de duminica suplimentarea numarului de politisti si jandarmi implicati in ordinea si siguranta publica.


Dan Nica vrea si ca un sfert dintre sefii din minister si IGP sa iasa in teren. Deciziile sunt pe placul prim-ministrului, care recunoaste ca incepem, sa avem probleme cu infractionalitatea. 

La nivelul politiei romane exista in prezent, un deficit de 6.000 de oameni. Dan Nica a anuntat ca au inceput deja procedurile de incadrare a 2.000 de politisti. Spera ca in maximum sase luni acestia vor fi deja pe strazi. 

Acestia se vor adauga la cei peste 1.000 de absolventi de scoli de politie de anul acesta. In plus, ministrul de Interne a dispus atat retragerea unor dispozitive de jandarmi din paza unor obiective care nu prezinta interes si mutarea unor politisti de frontiera pe domeniul de ordine si siguranta publica.

Atat ministrul de interne, cat si premierul Emil Boc, sustin ca fenomenul infractionalitatii in Romania nu a scapat inca de sub control si tot ce s-a intamplat pana acum au fost doar cazuri izolate. 

Preventiv insa, de luni vor avea loc intalniri la vraf in care se vor discuta modificari legislative atat la regimul armelor si munitiilor, cat si la obligativitatea societatilor care lucreaza cu sume mari de bani, precum banci si case de schimb valutar, sa-si asigure o paza stricta.


VIDEO PROTVPLUS.RO